“YILBAŞI TEDBİRLERİ TAM BİR KOMEDİ” | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

“YILBAŞI TEDBİRLERİ TAM BİR KOMEDİ”



 

Haber Merkezi 

Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, gazetemize yaptığı değerlendirmede kentteki Omicron varyantı ile ilgili ellerinde hiçbir verinin bulunmadığını ifade ederek bununla ilgili de hiçbir tedbirin alınmadığını söyledi. Yayınlanan yılbaşı tedbirlerini komedi olarak tanımlayan Antmen, “Açık alanda 5 bin kapalı alanda binden fazla kişi olmayacak diye bir tedbir yayınladılar. Resmen komedi. Çok büyük olasılıkla bir ay içinde çok ciddi bir şekilde Omicron patlayacak. Ona uygun bir şey yapılmıyor.  Bu önlem değil yapılanlara göz yumacağız gibi bir şey. Kesinlikle böyle toplu eğlenceye izin verilmemeliydi. Özellikle kapalı alanda asla izin verilmemesi gerekiyor açık alanda da kitlesel bir kutlama olmamalıydı. Millet çıksın sokakta gezsin ama açık alanda 5 bin kişinin toplanabileceği alanlar oluşturmak çok sıkıntılı” şeklinde konuştu.

 

CİDDİ SIKINTI BİZİ BEKLİYOR”

Sadece Mersin değil Türkiye genelinde önlem alınmadığını öne süren Antmen, “Bütün dünya önlemleri artırmaya başladı ama Türkiye’de en ufak bir önlem yok. Buda madem devlet, hükümet bir önlem almıyor o zaman vatandaş bizimde önlem almamıza gerek yok diyerek bu sefer maskesini takmıyor. Kapalı alanlarda uzun süre kalıyor. Nasıl olsa bir şey yapmıyormuş daha hafif geçiriliyormuş diyerek insanlara bir özgüven geliyor. O özgüvene bağlı olarak ta hiç kimse korunmuyor. O yüzden ciddi sıkıntı ile karşı karşıya kalacağız” diye konuştu.

 

“AŞI İLE İLGİLİ SIKINTILAR VAR”

Aşı ile ilgili de sıkıntıların bulunduğunu anlatan Antmen “Türkovac aşısını  şimdi şehir hastanelerine yollamışlar yapılmaya başlanacağı söyleniyor. Ama daha hiçbir bilimsel araştırması filan yayınlanmadı. Bilimsel araştırma yapılmadı da diyemiyoruz. Belki de yapılmıştır ama yayınlamıyorlar. Acil kullanım onayını verdiler, hatırlatma dozu olarak öneriyorlar birde. Doğrudan ilk aşı olarak  önermiyorlar. Kendileri de önermiyorlar. Çok ciddi sıkıntı var. Olacağına bırakıldı resmen. Mesela 30-40 bin kişi üzerinde yapılması gereken çalışma 5 bin kişi üzerinde yapılmış. Çalışma yeterince insan içermiyor ve nasıl sonuçlar elde ettiklerine dair açıklama yapılmadı. Sağlık Bakanlığı’nın böyle bir açıklaması olmadı. Şu kadar kişi hastalandı, şu kadar kontrol edildi, şu kadarı iyileşti, aşının etkinliği şu kadardır. Bu konu ile ilgili hiçbir açıklama yok. O yüzden bunların açıklanması lazım” ifadelerini kullandı. 

 

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA