BORÇLANMA BİLMECESİ SÜRÜYOR!... | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

BORÇLANMA BİLMECESİ SÜRÜYOR!...



 

Haber Merkezi 

 

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 yılı, borçlanma gündemiyle Çarşamba günü olağanüstü toplanacak.

Sabah saat 10:00’da Kongre Merkezi’nde yapılacak toplantının ilk gündem maddesi daha önce pek çok defa reddedildiği için mahkemeye taşınan 265 milyon TL’lik borçlanma yetki talebi olacak.

 

BÜYÜKŞEHİR YÖNETİMİNDEN, MAHKEME KARARI ATAĞI

CHP’li Büyükşehir yönetimi, Mersin 1. İdare Mahkemesi’nin 15 Kasım’da dava konusu işlemin hukuka aykırı olduğunun açık olduğu, uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceği gerekçesiyle teminat alınmaksızın yürütülmesinin durdurulmasına karar verdiği gerekçesiyle yeniden Başkan Vahap Seçer’e borçlanma yetkisi verilmesini isteyecek.

 

“MAHKEME KARARINA EVET DENEBİLİR”

Cumhur İttifakı’nın borçlanma ile ilgili görüşmelerde mahkeme kararı doğrultusunda yetki teklifine ‘evet’ demesi bekleniyor. Konuyla ilgili görüşünü aldığımız MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Topkara, “Mahkeme kararı olduğu için büyük ihtimal evet diyeceğiz. Mahkeme devam eder, sonuçlanırsa sonucuna herkes katlanır. Borçlanmayı kullanan da yetki veren de.. Meclis risk almayacak ve yetkiyi verecek. 30 gün içinde mahkeme kararının yerine getirilmesi gerekiyor, bu yüzden mahkeme kararının uygulanmasına karar verilecek” bilgisi verdi.

 

VAHAP SEÇER BORÇLANMAYABİLİR

Öte yandan Topkara dava sürecinin devam edeceğini de söyleyerek, “İleride mahkemenin vereceği karara göre de durumu değerlendirmek gerekiyor. Çünkü Büyükşehir Belediyesi mahkemeyi kaybederse sıkıntı çıkabilir. Bu nedenle Başkan Vahap Seçer gelecekte sorun yaşamamak için yetki alsa bile 265 milyon TL’lik borçlanma yetkisini kullanmayabilir” dedi.

 

KART ÜCRETİ BİLMECESİ ÇÖZÜLDÜ

Toplantıda ayrıca geçtiğimiz hafta yapılan meclis toplantısında tartışmalara neden olan yenilenecek halk kart ücreti ile ilgili konu da yeniden ele alınacak.

Geçen hafta mecliste sandalye üstünlüğüne sahip Cumhur İttifakı’na mensup meclis üyelerinin kart ücretlerinin kendilerine rücu edilmeden, belediye tarafından karşılanmasına ilişkin talebine karşın CHP’li belediye yönetimi doğrudan kart ücretinin kendilerince karşılanmasını istemiş, görüşmeler bu noktada tıkanmıştı.

Konuyla ilgili çözüm formülünün de bulunduğunu söyleyen Mehmet Topkara, “Kantların yenilenmesine ilişkin meclisin Temmuz ayında aldığı kararı iptal edeceğiz. Kartlarla ilgili programı Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı kuracak. Kartları da bu birim bastıracak. Daha sonra yapılacak bir protokolle kartların işletme hakkı yüzde 10 payla İmar AŞ’ye verilecek. Yani masrafları belediye yapacak” dedi.

 

ALMANYA’DAN MAHALLE BİZİM PROJESİNE 96 BİN AVRO HİBE

Toplantıda ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından GIZ (Alman Uluslararası İş Birliği Teşkilatı’nın) QUDRA2 programı kapsamında hazırlanan “Mahalle Bizim Projesi” fonlanmaya hak kazanmış ve 96.117,20 Euro hibe almış olup; Projenin yürütülmesi ve gerekli belgelerin imza süreçlerinin tamamlanabilmesi için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e yetki verilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen konu görüşülecek.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA