TARSUS DOĞA PARKI’NDA İLK KEZ LAMA DOĞUMU GERÇEKLEŞTİ | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

TARSUS DOĞA PARKI’NDA İLK KEZ LAMA DOĞUMU GERÇEKLEŞTİ



 

Haber Merkezi

 

Farklı türden onlarca hayvanı barındıran, kent genelinden ve il dışından her yıl on binlerce misafiri ağırlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Doğa Parkı’nda ilk kez gerçekleşen lama doğumu ile büyük sevinç yaşanıyor. Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Tarsus Doğa Parkı’nda ilgi gören türler arasında yer alan lamaların sevimli bir yavrusu dünyaya gözlerini açtı.

12 aylık gebelik sürecinin ardından anne lama, sağlıklı bir erkek yavru doğurdu. Anne ve babasının yanında ürkek tavırlarıyla dikkat çeken siyah-beyaz tüylü yavruyla Doğa Parkı personeli yakından ilgileniyor.

Tarsus Doğa Parkı veteriner teknikerlerinden Yılmaz Ölmez, ana vatanı Güney Amerika olan lamaların Doğa Parkı’nda ilk kez doğum yaptığını belirterek, “Bir adet erkek yavru dünyaya geldi. Yaklaşık olarak bir hafta oldu doğalı. Sağlık durumu çok iyi. Lamamızın adını ‘Amokaçi’ koyduk. Ülkemizin iklimine çok kolay adapte olan hayvanlar. Biz de gayet iyi şekilde bakmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemlerde de kardeşlerinin doğmasını bekliyoruz” dedi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA