TOROSLAR’DA ‘RANT EKİBİ’ İDDİASI! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

TOROSLAR’DA ‘RANT EKİBİ’ İDDİASI!



 

Haber Merkezi

 

Toroslar Belediye Meclisinin Ekim ayı toplantısında, tartışmaları imar düzenlemeleri iddiası gündeme geldi.

Meclisin dilek temenniler bölümünde söz alan CHP’li Meclis Üyesi Eren Türker, verdiği farklı örneklerle tartışmalı imar düzenlemelerin hayata geçirilmek istendiğini söyleyerek, bunun da bir kişi veya bir personel eliyle değil bir ekip şeklinde hareket edilerek yapıldığını öne sürdü.

 

PLANDA YEŞİL ALAN, BELEDİYEDE KONUT ALANI

İlk olarak Darıseki Mahallesi’nde 140-1 ve 141-1 nolu parsellerin yeşil alan olarak işaretli olmasına rağmen bilgi almak için belediyeye gidildiğinde söz konusu alanın konut alanı olarak karşılarına çıktığını söyleyen Türker, “Bu işlem sıkıntılı buna bakılmalı” dedi.

 

SANİYE’DE YENİ BİR PLAN ORTAYA ÇIKTI

Ayrıca yaklaşık 20 yıldır plansız bölge olarak bilinen Sadiye (Atlılar) Mahallesine ilişkin yeni bir imar planın olduğuna dair duyumlar aldıklarını da dile getiren Eren Türker, “8 ay önce bir plan ortaya çıkmış. Bununla ilgili bize bilgi verir misiniz? 20 yıldır burası plansız diye mağdur olanların mağduriyeti nasıl giderilecek?” dedi.

 

RUHSATSIZ İŞLETME İDDİASI

Çopurlu Mahallesi’nde imar olmadığının yıllardır bilinen bir gerçek olduğunu da söyleyen Türker, “Ancak bu bölgede bir işletme bulunmakta. Bu işletmeye ruhsat verildi mi? Verildi ise nasıl oldu bu zira ortada plan yok. Nasıl bu işi yapabiliyor?” sorusuna da yanıt istedi.

 

“BU BİR EKİP ÇALIŞMASINA BENZİYOR. BU İŞİN İÇİNDE RANT VAR”

Türker, açıklamasına olayın ekip işi olacağı iddiasıyla devam ederek, şunları söyledi, “Bu olaylar tek bir parsel üzerinden olmuyor, farklı bir işleyiş var, bu bir ekip çalışmasına benziyor. Burada bir ekip çalışması olduğunu düşünüyorum, araştırma yapmak lazım, bu işin içinde rant var. Ayrıca 2,5 yıldır kapalı Pazar yerleri ile ilgili önerilerimiz oluyor, ne zaman hazır olacak bu tesisler?” dedi.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise “Darısekisi, Sadiye ve Çopurlu konusunda çalışma yapalım bilgilendirelim” sizi dedi.

Kapalı Pazar yerleri çalışmaların da devam ettiğini belirten Yılmaz, ihale sürecinin tamamlandığını ve kısa sürede hizmete açılacağını aktardı.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA