“FORUM AVM’DEKİ ÜST GEÇİT KALDIRILMALI” | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

“FORUM AVM’DEKİ ÜST GEÇİT KALDIRILMALI”



 

Haber Merkezi

CHP’li meclis üyesi Abdurrahman Yıldız, sosyal medya hesabından Forum  önünde açıklama yaparak AVM’nin iki yakasını birbirine bağlayan üst geçidin kaldırılmasını istedi.

Köprünün hangi hukuk kuralına göre buraya izin verildiğini, yapılmasının sağlandığını anlayabilmenin mümkün olmadığını anlatan Yıldız, “Buradaki koca caddeyi boydan boya ikiye kesen altında bir sürü müştemilatı, asansörü vesairesi ile kaldırımı işgal eden bu merdivenli geçit herhalde sadece buradaki alışveriş merkezinin işini kolaylaştırmak için kurulmuş” dedi.

Varlık nedeni bir problem olan bu alışveriş merkezlerinin esnafın bir biçimde yok olmasına neden olduğunu vurgulayan Yıldız, “Bu nevi imtiyazlarla desteklendiği zaman sonuç itibari ile herhalde yakında bütün memleketin kendi emirleri altında olduğunu her istediklerini istedikleri yere yapabileceklerini düşünmeye başlayacaklar. Muhtemeldir ki bir kısım izinlerle bu köprü yapılmış. 30 metrelik yolun ortasına boydan boya bu alışveriş merkezinin iki yakasını bir araya bağlamış. Doğrudan  ekonomik, haksız rekabete sebep olmuş bu köprü buradan kaldırılmalıdır” şeklinde konuştu.

 

“ZOR OLAN TRAFİĞİ DAHADA ZORLAŞTIRMAKTALAR”

“Alışveriş merkezinin yanındaki apartmanlarda oturan insanlar iş yerleri cadde üzerinde kuracakları köprü ile birleştirebilir mi?” diye soran Yıldız şunları söyledi: “Yoksa bu imtiyaz sadece bu alışveriş merkezine sağlanmış bir imtiyaz mı? Bu imtiyazın karşılığında kente bu alışveriş merkezi ne tür bir hizmet sunmakta? Bu imtiyazdan faydalanmak için kente ne tür katkı sağlamış onu da anlamış değiliz. Yaptığı şey şehir merkezinin yok olmasını sağlamak, binlerce esnafın nerde ise işinden gücünden olmasını sağlamanın dışında bu kente kattığı herhangi bir şey olmayan bu alışveriş merkezi ve birde kentin göbeğine merdivenlerini asansörlerini dikerek burada binlerce insanın geçtiği kalabalığın ortasına merdivenlerini asansörleri dikerek bu kentteki zor olan trafik hayatını daha da zorlaştırmaktan başka bir işe yaramamaktadır. Dolayısıyla derhal bu köprüler bu merdivenler buradan kaldırılmalı. Bu cadde herkesin kullanımına açılmalı. İnsanlar trafikte rahat bir şekilde hareketleri sağlanmalıdır.”

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA