ELMA ÜRETİCİSİNE HASAT ÖNCESİ DOLU ŞOKU | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

ELMA ÜRETİCİSİNE HASAT ÖNCESİ DOLU ŞOKU



 

Haber Merkezi

 

Mersin’in Gülnar İlçesi’nde önceki gün etkili olan dolu yağışı Yarmasu Mahallesi’nde elma bahçelerine büyük zarar verdi. Hasata hazırlanan üretici aniden gelen dolu yağışı nedeniyle büyük şaşkınlık yaşadı. Ceviz büyüklüğünde ve bazı bölgelerde 1 karışı bulan dolu yağışı sonrası bölgenin tek geçim kaynağı olan elma bahçelerinin yüzde 80’i zarar gördü. Dolu yağışı sonrası Gülnar İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri bölgede hasat tespit çalışmasında bulundu.

Yarması Mahalle Muhtarı Mustafa Güneş, dolu yağışının köylerinde üretilen 20 bin ton elmanın yüzde 80’ine zarar verdiğini söyledi. Üreticinin 2 gün sonra hasat yapmaya hazırlandığı sırada dolu yağışının meydana geldiğini anlatan Güneş, “Elma üreticimiz bu yıl zaten düşük fiyat nedeniyle zor durumda idi. Geçen yıl 1 lira 80 kuruş 2 liraya satılan sofralık elma bu yıl 1 lira ile 1 lira 40 kuruş arasında zor alıcı buluyordu. Bu yıl para etmeyen elmayı birde dolu vurunca üretici tamamen çaresiz kaldı” dedi.

Gülnar İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin hasar tespite yaptığını ve ancak hasar tespitinden bir şey çıkmadığını ifade eden Güneş, “Üretici hasar tespitine ümit bağlıyor ama hasar tespitinden bir  şey çıkmıyor” şeklinde konuştu.

Dolu sonrası çiftçinin zor durumda kaldığını ifade eden Muhtar Güneş, “Hasar büyük. Burada üretilen elma yatağa alınıyordu. Hasarlı olduğu için artık yatağa alınamayacak. Elmalar ıskartaya çıktı. Çiftçi perişan” ifadelerini kullandı.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA