BALIK ÇİFTLİKLERİNE KARŞI MÜCADELE ÇAĞRISI | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

BALIK ÇİFTLİKLERİNE KARŞI MÜCADELE ÇAĞRISI



 

Haber Merkezi

 

MERÇED Silifke, Bozyazı, Aydıncık ve Anamur sahillerine kurulması planlanan ve yeniden keşfi yapılan 20 balık çiftliği için Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyerek mücadele çağrısı yaptı. MERÇED 2. Başkanı Avukat Semra Kabasakal, dernekleri ile birlikte Mersin Tabip Odası, Mersin Eczacı Odası, Mersin Mimarlar Odası Bozyazı DOKUDER ve Mersin Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Silifke, Aydıncık,Bozyazı ve Anamur sahillerinde kurulması planlanan 20 adet balık çiftliklerinin halkın itirazlarına rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan olumlu ÇED raporlarının kararlarının iptali için dava açtıklarını hatırlattı.

 

“TURİZMİ VE İNSAN SAĞLIĞINI OLUMSUZ ETKİLEYECEK”

Aleyhlerine sonuçlanan mahkeme kararlarına yaptıkları itirazların Danıştay’ın lehimize bozduğunu bu nedenle yeniden 27 Eylülde Silifke, Aydıncık ve Bozyazı’da ve 28 Eylül’de Anamur’da tekrar keşif yapıldığını anlatan Kabasakal, “Atanan bilirkişilerden Balık çiftliklerinin kurulum planı olan bölgelerinin doğal sit, arkeolojik sit ve korunan alanlar bakımından ayrıca bölgenin rüzgar yönü ve akıntı hızı, derinlik ve kıyıya uzaklığı bakımından incelenmesini, ÇED raporlarında yazılan Balık çiftliklerinden kaynaklanan ve doğrudan denizel ekosisteme bırakılan yenmemiş balık yemleri, balık dışkıları, idrar, mukus ve ölü balıklarının kirlilik yaratacağını ve bu kirliliğin denizin ekosistemini bozacağını ve çeşitli çevresel sorunlara neden olacağının araştırılmasını balık çiftlikleri olarak belirlenen bölgelerinin Akdeniz foklarının, Caretta Carettaların ve deniz kaplumbağalarının yaşam alanlarının ve Turizm bölgelerinin olduğunu Balık çiftliklerinin üretim yöntemi ve teknolojisinin denizde yaratacağı kirlilik ve bu kirliliğin ekosisteme vereceği zararlarının araştırılmasını ve Balık çiftliklerinin bölgede bütünsel olarak kümülatif etki yönünden ve çevre ve insan sağlığına vereceği zararlar bakımından ve Balık çiftliklerinde kullanılan GDO’lu yemin içeriğinin insan sağlığına vereceği zararların araştırılmasını talep ettik” şeklinde konuştu.

 

“BİLİRKİŞİ HEYETİNDEN DOĞADAN YANA KARAR VERMESİNİ BEKLİYORUZ”

Balık çiftliklerinin bölgede turizmi ve insan sağlığını olumsuz etkileyeceğini vurgulayan Kabasakal, “Anamur, Aydıncık, Bozyazı ve Silifke’de kurulum planı yapılan balık çiftliklerinin bölgemize zararlar vereceği açıktır. Onaylanan ÇED raporları, ÇED kanunu ve yönetmeliklerine, ayrıca ülkemizin taraf olduğu Uluslararası Bern, Barselona ve CITES Sözleşmelerine ve Uluslararası Doğayı Koruma Birliğine (IUCN) aykırıdır. Bilirkişi heyetinden doğadan ve insan yaşam hakki yönünde kararlar vermesini bekliyoruz. Yaşam alanlarımızı korumak için balık çiftliklerine karşı herkesin mücadele etmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA