“BİLMİYOR Kİ CEVAP VERSİN” | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

“BİLMİYOR Kİ CEVAP VERSİN”



 

Haber Merkezi

Akdeniz Belediye Meclisinin Eylül Ayı ikinci oturumuna yine imar tartışmaları yaşandı. Pazartesi günkü oturumda komisyon üyelerinin inceleyemedikleri için süre istedikleri ve oy birliği ile kabul ettikleri 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planının 1. Etabı mecliste de oy birliği ile kabul edildi. AKP, CHP ve HDP’li meclis üyeleri söz alarak kararın hayırlı olmasını diledi.

Teklif ile ilgili söz alan Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, “1/1000’lik in birinci etap birinci bölümü bu. Biz bunu 8-9 ay önce sonuçlandırmıştık. Büyükşehir 1/5000’likleri hazır olmadığı için geçirmemiştik. Bu imarlar daha önce geçmişti. Burada büyükşehirde bir gecikme oldu. 9 ay önce etapları bitirse idi bizim imarımız hazırdı. 9 aydır bekliyoruz. Hala beklediğimiz bir şey var. Birinci etabın 2 bölümü. GMK’nın üstü. Biz o konuda da 1/1000’likleri hemen hemen hazırladık. Ama hala 1/5000’lik ortada yok. GMK’nın altından ziyade üstünde ihtiyaç çok ve acil. Buradan Vahap Seçer Başkana sesleniyorum. Akdeniz’in 1 etap 2 bölümünün 1/5000’liğini hızlı bir şekilde bitirelim. Memleketin imara ihtiyacı var. Bu arada merkezde 3 ilçemizde 1/1000’lik planların hepsini geçirmiştir. Biz hala bekliyoruz. Bizde bir şeyler ağır aksak gidiyor. Amacı kamuoyunun vicdanına bırakıyorum” şeklinde konuştu.

“9-10 AY OLDU TIK YOK, BİLMİYOR Kİ CEVAP VERSİN”

Bunlardan çok daha önemli olan 2. etabı beklediklerini vurgulayan Gültak, “9-10 ay oldu. Tık yok. Tıkır tıkır işlemiyor. Dün dile getirdim ortalık karıştı. Doğruları söyleyince ortalık karışıyor. 20 yıldır gelmeyen tarım görüşünü getirttik. Mersin’in abisi Lütfi Elvan bakanımızın ve bizlerin yoğun uğraşı ile geldi. 10 aydır tık yok. 10 ay sonra tık olur mu bilmiyorum. Cevap istiyorum. Ben büyükşehir Belediye başkanından cevap istiyorum. 2 ay sonra 3 ay sonra Aralık ayının 28’inde Ocak’ın 15’inde 2 etap planları hazırdır cevabı istiyorum. O bilmiyor ki cevap versin. Bilmiyor bilmeyince cevap veremiyor. Bekliyoruz bakalım Allah büyük. Herhalde bu seçim dönemine yetiştireceğiz 2 etabı” ifadelerini kullandı.

“AKDENİZ’DE YATIRIMLAR ARTACAK DİYE KAYGI MI VAR ACABA”

İkinci etabın öneminin bir çok tarım arazisinin imara açılması olduğunu anlatan Gültak şunları söyledi:

“Bu açılan yerlerin hepsi lojistik ve sanayi alanı. Şehirde belediye başkanlarının yükümlü olduğu konulardan biri istihdama yardımcı olmaktır. Bunun en büyük sorumlusu Büyükşehir’dir. Bizde sorumluyuz. İkinci etap imar planları bir an önce bitsin. Lojistik ve sanayi alanları bir an önce açılsın istiyoruz. Yeni iş imkanları ortaya çıksın, vergilerimiz çoğalsın ülkemizin ve şehrimizin kazancımız artsın derdimiz bu. Bekliyoruz. Akla şöyle bir soru geliyor. Buradaki lojistik ve sanayi alanları açılınca belediyemizin ruhsat harçları yapı kullanım izinleri vesair giderleri artacak diye bir kaygı mı var acaba. Veyahutta buradaki istihdamlar artacağı için Büyük firmalar geleceği için Akdeniz’e yapılacak yatırımların önü açılacak diye bir kaygı mı var. Soruyorum. Kimseye ithamda bulunmuyorum. Soruyorum bu imarlar niye gecikiyor. Bundan 2 ay önce Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a bir tarih verdi. Şu tarihte imarın bitecek dedi. Ben elimi kaldırdım sordum. Ben sordum bana cevap vermedi. Seçilmiş bir belediye başkanı olarak 2. Etap imar planları için tarih istiyorum. Umarım en kısa zamanda gerçekleşir. Bu Akdeniz’in değil şehrin bütün imajını değiştirecek bir plandır. Birinci etap 2. Bölüm beklemektedir. Niye beklediğini bizde bilmiyoruz. Umarım buna bir cevap bekliyorum.”

“ALGI İLE MECLİSİ YÖNETMEYE KALKMAYIN”

Kamuoyuna seslenen Gültak, “Komisyon uyeleri ve grup sözcülerinin imar müdürümden ve imar müdürümün bağlı olduğu başkan yardımcısından evrak alamadığı yönünde iddiası varsa bunun gereğini yaparız. Bu külliyen yalandır. Böyle algı ile meclisi yönetmeye kalkmayın. Bu algı ile ne Kürt kardeşlerimin, ne Arap kardeşlerimin ne Hıristiyan kardeşlerimin nede burada ki insanların sorunlarını alt yapıyı çözemezsiniz. Üst yapıyı çözemezsiniz. Şahsım ve belediye üzerinden Cumhur ittifakı üzerinden yaptığınız işlerle bu işler çözülmez” dedi.

 

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA