AKDENİZ’İN DENETİM RAPORU ORTAYA ÇIKTI | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ’İN DENETİM RAPORU ORTAYA ÇIKTI



 

Haber Merkezi

 

Akdeniz Belediye Meclisinin Eylül ayı birinci oturumu meclis toplantı salonunda yapıldı. Belediyede Haziran ayında 21 gün denetim yapan Mülkiye Başmüfettişi Ahmet Görücü’nün düzenlediği idari işlemleri hukuka uygunluğu ile ilgili rapor tartışmalara neden oldu.

Raporla ilgili söz alan CHP Grup Sözcüsü Muhittin Ertaş, “Müfettiş 21 günlük bir çalışma yapmış. 130’a yakın tespit var. Bunun hepsi birbirinden değerli. Hem idari anlamda hem de bazı tasarruflar adına bazı yanlışlıkları ortaya koymuş. Bu yanlışların bir çoğu idaremizi uyarıcı nitelikte. İdaremizin bu yanlış ve eksikliklerin zaman içinde düzeltileceğine ilişkin ifadeleri var” dedi.

 

“HER MECLİSTE ŞEHİTLERİMLE İLGİLİ METHİYELER DÜZEN ARKADAŞLAR BUNU GÖRSÜN”

Alımların ihale usulü yerine doğrudan temin ile devam ettiği, ecrimisil alımların devamlılık arz eder hale geldiği, kadrolu personel yerine sözleşmeli personelin tercih edildiği gibi tespitlerin raporda yer aldığını vurgulayan Ertaş,”Raporda persnonelin performans ölçütlerinin belirlenmemesi eksiklik olarak gözüküyor. Belediye başkanının denetimlerinin kayıt altına alınmadığı eleştiri konusu olmuş. Sözleşmeli personel göreve geldiğinizde 17 iken bugün 35’e çıkmış. 18 personel alınmış. Sözleşmeli personel alımında torpilli mi diyeyim artık bu tür şahısların işe alındığı iddiası var. Bunların isimlerini kamuoyu çok merak etmektedir. Ödeneği olmadığı halde ihale yapıldığı yönünde rapor var. Terör mağdurları ve Şehit yakınlarının işe alınmadığı görülüyor. Burada kendimizle çelişiyoruz. Burada meclis huzurundan her toplantıda şehit yakınları ve şehitlerimizle ilgili methiyeler düzen arkadaşlarımızın bu maddeyi görmesini istiyorum. Maalesef şehit yakınları ve gazilerimizi işe almamışız. Bu da bir eksiklik” ifadelerini kullandı.

HDP Sözcüsü Ali Tanrıverdi ise raporda kent konseyinin aktif olmadığı yönünde maddenin bulunduğunu söyleyerek “Aktifliği belediye meclisi ile ilişkilerinden kaynaklanıyor. Bugüne kadar kent konseyi meclis dışında birtakım çalışmalar yapmış olabilir ancak bu meclis ile bütünleşmediği takdirde aktif görev olarak görülmüyor” dedi.

 

“TAKİYEYİ BIRAKIN”

MHP’li Tufan Nenni ise CHP ve HDP’lilerin müfettiş raporları ile ilgili eleştirilerine tepki gösterdi. Bunun üzerine Ertaş elindeki müfettiş raporunu gösterdi. “Denetleyen müfettiş bir şey bilmiyorsa savcılık 2 adım önde” diyen Nenni, “Konuştuğunuzu yalanlıyorsunuz. İmza attığınızı çekiyorsunuz. Takiyeyi bırakın 2 buçuk senede yapılanlara bakın” şeklinde konuştu.

Ertaş ise Nenni’den üslubunu ve ses tonunu gözden geçirmesini istedi.

Ertaş, “Bu rapor AK Partili bir belediye başkanı yerine bir başka partinin belediye başkanı aleyhine tutulmuş olsa idi işiniz çok zordu” diye konuştu.

 

“ALGI YARATMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ”

Eleştirilere cevap veren Başkan Gültak ise şunları söyledi: “İki personel konusunda Vali Bey’in teklifi vardı onun için verilmiş ikramiyeler. Sözleşmeli personel idarenin elindedir. İstediğimiz kişi ile çalışırım. Bunun adına torpil diyemezsiniz. Ben istediğim ile çalışırım. Yetkin kişi ile çalışırım. Öyle bir iddiada bulunuyorsunuz ki sanki o dosyada bir şey varmış gibi. Algı yaratmaya çalışıyorsunuz. Denetim raporunda da yaptınız. Bundan bir şey çıkmaz. Müfettiş geldi. Tüm belediyelerde olabilecek eksikleri belirledi. Eksiklik olabilir. Önemli olan art niyetli olup olmadığınız. Kamuyu zarara uğratıp uğratmadığıdır. Önemli olan budur. Müfettiş raporu ilk bana geldi. İhalelerimizle ilgili herhangi bir şüphe yok. Para ile ilgili şüphe var mı? Yok. Şunu şöyle yapsanız daha iyi olurdu. Bunu böyle yapsanız daha iyi olurdu. Tamam olabilir. Dikkatli olacağız. Doğrudan temininde kuralları var. Sınırı aşmışsınız diyor. Yanlış yapmış olsa idik Savcılığa başvururdu. Biz bunlar için KİK’ten izin almışız.” 

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA