Haber Merkezi
Toroslar Belediyesi'nin Eylül ayı Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Atsız Afşın başkanlığında Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapıldı.
Meclisin açılışında konuşan Başkan Yılmaz, Ankara'da düzenlenen Genç Dostu Şehirler Fikir ve Proje Yarışması'nda "Tekno Toroslar" Projesi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ödül aldıklarını hatırlattı. Projenin ödülle taçlandırılmasına katkı sunan tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür eden Yılmaz, “Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği'nin düzenlediği Genç Dostu Şehirler Fikir ve Proje Yarışması'nda "Tekno Toroslar" Projemizle genç dostu belediye ödülünü aldık. Üzerinde çok çalıştığımız bir proje. Bu tür ödüller, bizi daha çok güçlendiriyor. Yeni çalışmalar yapmamıza vesile oluyor. Gözümüz sürekli ufuk çizgisinde. Amacımız, yeni teknolojiyi takip etmek ve gençlerimize sunmak. Bu konuda gençlerimizin ufkunu açabilirsek ne mutlu bize. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
“SANATA DESTEK"
Yılmaz açılış konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi. 08-09-10 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “İçel Sanat Kulübü 26. Mersin Arkeoloji Günleri” için Toroslar Belediyesi bütçesinden 25 bin TL maddi desteğin sağlanmasına ilişkin teklif görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
Arpaçsakarlar Mahallesi muhtelif ada ve parsellerde yapılacak olan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine ait İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonunun ortak raporu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
Toplantı, Mersin İli, Toroslar İlçesi 3. Etap, 4. Etap, Kuzey Kent Girişi 5. Etap ve 8. Etap 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı' na ilişkin Plan ve Bütçe, İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık, Gençlik ve Spor, Eğitim, Kültür, Sanat ve Sosyal İşler, Tarım, Orman ve Hayvancılık İşleri ile Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonlarının ortak raporunun görüşülerek oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından sona erdi.
“ORTAK PAYDADA BİRLEŞMELİYİZ”
Meclisin dilek ve temenniler bölümünde meclis üyelerinin 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle dile getirdiklerinin büyük bir bölümüne kendisinin de katıldığını ifade eden Yılmaz, “Ama burada şunu beraberce anlamamız gerekiyor. Ortak paydada birleşmemiz gerekiyor. Aslında o söylediğiniz Müslüman ülkelerde ki savaşlar sıkıntılar açlıklar genellikle Asya ve Afrika kıtalarında var. Hep şu var. 2 veya daha fazla grup var. Emperyal güçlerin desteklediği gruplar var. Emperyal güçlerin destekledikleri gruplara silah satılıyor. Çok konuşulacak şeyler var. Bununla beslenen, savaştan, bölünmeden beslenen emperyal güçler var dünyada. Batı medeniyeti kendi konforlu alanını oluşturmuş, o konforlu alanına dışarıdan kimseyi almak istemiyor. Dünyanın değerlerini güçlerini sömürüyor. Bunun karşısında yapılacak olan ortak paydada birleşmektir” dedi.
“ORTAK PAYDA TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE’DİR”
“Hem bölgesel olarak biz bir ayağımız Balkanlar’da bir ayağımız Kafkaslar’da bir ayağımız Ortadoğu’da, Orta Asya’da bir ayağımız Orta Afrika’da biz istesekte istemesekte bu bir güçtür” diyen Yılmaz, “Benzer bir ülke yok dünyada. Bu gücü doğru kullanmamız gerekiyor. Gerçekten ibret verici olaylar yaşıyoruz. Bu ortak payda ülkemiz için tam bağımsız güçlü Türkiye’dir. Sıkıntılarımız dertlerimiz olabilir. Sıkıntılarımızı 5-10 bin kilometreden birilerinin gelip bize hakemlik etmesine ihtiyacımız yok. Biz kardeşimizler derdimizi sıkıntımızı çözeriz. Komşularla derdimizi sıkıntımızı çözeriz. İran ile bizim ortak kaderimiz var. Diğer meseleler onların iç meseleleridir. Yada Suriye içinde aynı şey geçerli. Komşumuz olan muhatabımız olan tüm ülkelerle biz problemlerimizi çözecek güçte bir toplumuz, devletiz. Ortak payda tam bağımsız bir Türkiye olabilir. Dünyanın her yerinde sıkıntı var. Ama buradaki huzur çevremizdeki hiçbir ülkede yok. Avrupa’nın bazı ülkelerinde ve Balkanlar”da sıkıntılar vardır” ifadelerini kullandı.
“SURİYELİLER GİTMELİ”
Türkiye Cumhuriyeti’nin gittiği her yere huzur, mutluluk getirdiğini vurgulayan Yılmaz şunları söyledi: “Devletimiz yardım götürmüştür. Bizim medeniyetimizin ana unsuru kahramanlığımızda var. Birçok özelliğimiz var ama medeniyetimizin ana unsuru merhametimizdir. Suriyelilerden bahsediyorum. Geldiler, öyle yada böyle geldiler ve gidecekler, gitmeliler. Olağanüstü savaş şartlarında geldiler ama şunu gözlemleyelim bu Suriyeli misafirlerimiz dünyanın neresinde bu kadar huzur içinde yaşayabilmişler. Suudi Arabistan’da kamplarda kalırlar. Ürdün’de Katar’da başka şartlarda kalırlar. Huzur içinde çok düşük sayıda adli vaka olarak kalabildikleri tek yer yine Türkiye’dir. Bu yüzden Türkiye Asya, Avrupa ve Afrika’da sempati var. Bu yüzden Türkiye güçlüdür. Bu gücü verimli şekilde en olumlu yönde kullanmakta bizim görevimizdir.”