MECLİS ÜYESİNDEN SİTEYE ÖZEL SPOR SAHASI İDDİASI | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

MECLİS ÜYESİNDEN SİTEYE ÖZEL SPOR SAHASI İDDİASI



 

Haber Merkezi

 

Mersin’in Yenişehir İlçesi Fuat Morel Mahallesi 15. Cadde üzerinde bulunan ve işadamı Mustafa Güler tarafından 2010 yılında yaptırılan Güler2 sitesinin adı önündeki kaçak spor tesisi ile gündeme geldi. Geçmişti site yöneticileri tarafından sitenin yan tarafındaki belediyeye ait 3 dönüm arazi üzerine yaptırılan içinde basketbol, tenis ve futbol sahasının bulunduğu tesisin kaçak olduğu iddia edildi. Herkese açık olması gereken tesisin ana caddelere bakan kapılarının site görevlileri tarafından kilitlendiği ve sadece site içindeki kapıların açık olduğu öne sürüldü. İddiayı gündeme getiren ise CHP’li Yenişehir ve Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Abdurrahman Yıldız oldu. Kaçak olduğunu iddia ettiğini spor tesisi üzerinden video çekerek facebook hesabından paylaşan Yıldız, “Yenişehir ilçesinde yer alan Mersin Olimpik havuzun çapraz karşısında bulunan bir sitenin önündeyiz. Sitenin spor sahasının önündeyiz” dedi.

 

“YENİŞEHİR’İN BİRÇOK YERİNDE OLDUĞU GİBİ BURADADA KAMUSAL ALAN İŞGAL EDİLMİŞ”

Sitenin spor sahası denilen yerin aslında bir kamu alanı olduğunu anlatan Yıldız, “Yenişehir İlçemizdeki birçok yer gibi burada da kamusal alan işgal edilmiş durumda. Site tarafından bir biçimde buralar duvarla çevrilmiş kamu alanı üzerine spor sahası yapılmış. Sitenin içinden buraya bir yol verilmiş. Aslında bütün bu kentin kullanması gereken spor sahasını bir siteye bahşetmiş durumda” şeklinde konuştu.

 

“İMAR GÖREVLİLERİ HALLEDİYORUZ DİYOR AMA ÇÖZÜLMÜYOR”

Defalarca bunu belediye idaresinde dile getirdiklerini, yıkılması, halka açılması gerektiğini söylediklerini anlatan Yıldız, “Belediye idaresindeki özellikle imar işlerinden sorumlu görevlilere bildirdik. Özellikle onlardan aldığımız yanıt hemen hallediyoruz denildi ancak uzunca bir zamandır çözülemeyen bir mesele olarak duruyor. Bir biçimde şu duvarların kaldırılıp sitenin yanından kurulması, buraya bir kapı açılıp halkın tamamının bu spor sahalarından faydalanması gerekirken sadece bir site sakinleri bundan faydalanabiliyor. Sadece bu sitedeki gençler, insanlar bu spor sahasından yararlanabiliyor” ifadelerini kullandı.

 

“SİTE İLE SAHA ARASINA DUVAR ÇEKİLSİN BURASI HALKIN KULLANIMINA AÇILSIN”

Söz konusu tesisin 3 bin metrekareye yakın bir alan üzerine kurulu olduğunu vurgulayan Yıldız şunları söyledi: “Burası Yenişehir İlçesi için çok kıymetli diyebileceğimiz bir alan. Spor komplekslerinin olduğu bir yer burası. Dolayısıyla bu spor kompleksinin halkın hizmetine açılması, halkın kullanımına açılması hem elzemdir hem de yasa gereği zorunludur. Fakat her ne hikmetse uzunca bir zamandır ihmal ediliyor. Bütün başvurulara rağmen ihmal ediliyor. Bir an önce buradaki ihmalin giderilmesi, bu spor sahalarının Yenişehir’in gençliğine, Yenişehir’in spor yapmak isteyen yurttaşlarına açılması gerekiyor. Kapının diğer taraftan kapatılıp oraya duvar çekilip buradan kapı açılması gerekiyor. Yine site sakinleri bu sahadan faydalansın. Yenişehir halkı gibi bunlarda Yenişehir’in yurttaşları buradaki spor sahasından yararlansınlar ama diğer sitelerde oturan, başka mahallelerde oturan gençlerde burada maç yapmak istediklerinde, maç yapmak istediklerinde, tenis oynamak istediklerinde, basketbol oynamak istediklerinde gelip bu sahalardan özgürce faydalanabilsinler.”

 

İMAR GÖREVLİLERİNİ GÖREVE ÇAĞIRDI

Söz konusu alanın kamunun malı olduğunu vurgulayan Yıldız, “Bugüne kadar öyle yada böyle kullanıma açılmış. Bunun derhal durdurulması, kamuya yeniden kazandırılması gerekiyor. Ben Yenişehir Belediyesi’ndeki imar görevlileri başta olmak üzere bütün idarecileri buradan göreve çağırıyorum. Derhal, behemehal, vakit kaybetmeden buranın hemen kapısının değiştirilip halkın kullanımına açılması gerektiğini söylüyorum” dedi.  

 

SİTE YÖNETİCİSİ: “KAPALI KAPI YOK”

Yıldız’ın iddiaları üzerine muhabirimiz olayı araştırmak ve fotoğraf ve görüntü çekmek için söz konusu spor tesisine gitti. Muhabirimiz site görevlilerinin daha önce menteşesi kırık olduğu için kapandığı iddia edilen kapıda kaynak çalışması yaparak açtığını ve kapının üzerini kapatan sarmaşıklarıda kestiğini görüntüledi. Muhabirimiz Yıldız’ın iddialarını Güler2 Sitesinin Yönetim Kurulu üyesi Muazzez Çekirge sordu. Çekirge, ekibimize spor tesisini gezdirerek şunları söyledi: “Buranın yeri belediyenin. Burasını biz dizayn ettik. Bakımını yapıyoruz ancak herkes kullanabiliyor. Spor kompleksinin iki tane dış kapısı var. İkisi de açık. Herkes kullanabiliyor. Herhangi bir kapalı kapı yok. Dışarıdan gelen insanlar gelip kullanabiliyor. Abdurrahman Yıldız’ı tanımıyorum ama öyle bir şey yok. Bitişik site kullanıyor özellikle. Çocuklarımız sürekli buradalar. Güler2 sitesi olarak bakımını biz yapıyoruz. İç kapıları ise güvenlik nedeniyle kilitliyoruz” dedi.

 

“MENTEŞELERİ KIRIK OLDUĞU İÇİN KAPANMIŞTI”

Birinci kapının sürekli açık olduğunu ikinci kapının ise menteşeleri kırık olduğu için kapalı kaldığını iddia eden Çekirge, “Abdurrahman Bey herhalde bunu görmüş olması lazım. Bugün tamir edilerek açılmıştır. Kapalı kapımız arımız açık. Abdurrahman Beyi spor yapmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA