“TÜRKİYE’NİN DE MERSİN’İN DE DURUMU HİÇ İYİ DEĞİL” | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

“TÜRKİYE’NİN DE MERSİN’İN DE DURUMU HİÇ İYİ DEĞİL”



 

Haber Merkezi 

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaştığı 28 Ağustos aşı tablosuna göre Türkiye geneli en az bir doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfus yüzde 76.81 olarak yer aldı. 18 Ağustos’ta yüzde 75.8 olan Mersin’in oranı ise yüzde 80.8’e yükseldi. Mersin bu oran ile mavi kategorideki 46 il arasında yerini korudu. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı tablosu ile ilgili paylaşımında; Tabloya kaç kişi bakacak? diye sordu. Koca, “Salgın gündemiyle yaşamaya alıştık. Salgının gerektirdiği tedbirler konusundaysa alışkanlıklar sıkı değil. Tabloya her gün bakın. İhmal edilen tedbirleri hatırlamanıza yardımcı olur. Ertelemişseniz aşıyı gündeme almanızı sağlar” ifadelerini kullandı.

 

“TÜRKİYE’NİN DE MERSİN’İN DE DURUMU HİÇ İYİ DEĞİL”

Aşılama oranlarını değerlendiren Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen ise hesaplamaların yanlış olduğunu ve bunun kasti olarak yanlış hesaplandığını iddia etti. Mersin’de 2 milyon civarında insanın yaşadığını ifade eden Antmen, “Yaptıkları hesapları 18 yaş üstüne bölüyorlar. Kasti olarak yanlış hesap yapıyorlar. Yüzde 50 çıkması gereken hesap yüzde 70 yüzde 80 olarak çıkıyor. Onu mahsus kesinlikle Türkiye’yi iyi olarak göstermek için çok ciddi bir çaba var. Ama Türkiye’nin durumu da Mersin’in durumu da hiç iyi değil” ifadelerini kullandı.

 

“ÖNLEM ALINMAZSA 1 AY SONRA OKULLAR KAPANMAK ZORUNDA KALABİLİR”

Okulların her türlü açılması gerektiğini ancak önlemin alınmadığını anlatan Antmen, “Haftada 2 kez PCR testi zorunluluğu sonrası öğretmenlerin aşılama oranları yüzde 72’ye çıkmış. Önceleri yüzde 60 civarında imiş. Ama o da yatersiz. Öğretmenleri bir an önce aşılamaları lazım. Gerekirse aşıyı zorunlu tutmaları lazım. Çok fazla öğrenci kamu okullarında aynı sınıfta okuyacak. Ona yönelik bir önlem alınması lazım. Öğretmen sayısını artırıp öğrencileri daha az şekilde sınıflarda tutmaları lazım. Gerekirse bir sınıfın bir kısmın öğleden önce, bir kısmını öğleden sonra okutmaları lazım. Okullarda temizlik ve dezenfeksiyon işlerine biraz daha ağırlık verilmesi lazım. Benim gördüğüm kadar burada yeterli bir önlem yok. O yüzden şimdi açıp 1 ay sonra kapatmak zorunda kalabilirler. Biz okulların kapanmasını istemiyoruz. O nedenle önlemlerin hızlı bir şekilde alınması gerekir” dedi.   

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA