KIRTASİYECİLERE AVM DARBESİ | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

KIRTASİYECİLERE AVM DARBESİ



 

Haber Merkezi 

 

Pandemi nedeniyle aylardır iş yapamayan kırtasiyeciler umudunu yüz yüze eğitim başlamasına bağladı ancak bu defa zincir market ve AVM’ler nedeniyle zor durumda kaldı. Mersin’de 25 yıldır kitap ve kırtasiye satan Hocam Kitabevi’nin sahibi Şeref Ertaş, pandemi sürecinde okulların kapalı olması nedeniyle satış yapamayarak mağdur olan kırtasiyecilerin şimdi de bekledikleri Eylül ayını AVM’lere teslim ettiğini söyledi.

 

“SENEDE 1 AY İŞ YAPABİLİYORUZ ONADA AVM VE ZİNCİR MARKETLER DARBE VURMASIN”

AVM’lerin kırtasiye, ayakabı, giyim eşyası, elektronik eşya gibi ürünleri satmasının senede 1 ay iş yapabilecek sektörlerine büyük darbe vurarak kapanmanın eşiğine getirdiğini vurgulayan Ertaş,

“Çok büyük bit yelpazeye sahip bu sektör yok edilirse onbinlerce kişi ve kuruluş iflas etmiş olacak. Bu konuda yetkili makamlar bu satışları engelleyip sektöre canlı tutma sözü vermişlerdi ama ne oldu merak içindeyiz. Tez zamanda bu soruna çözüm üretilmeli yoksa geniş bir ağı bulunan bu sektör yok olacak” şeklinde konuştu.

 

“YAYINEVLERİ VE İMALATÇILAR DENETLENMELİ”

KDV’nin kaldırılmasına rağmen kağıt fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 20 arttığını anlatan Ertaş,

“Kağıtlar yurt dışından ithal ediliyor. Bu yıl kağıtta KDV kaldırılmasına rağmen yayınevleri kağıda zam yapıldığını belirterek fiyatlar geçen yıla göre yüzde 20 arttırdı. Kitap fiyatının yanında kırtasiye fiyatları da arttı. Bu konuda yayınevleri ve imalatçılar denetlenmeli. Yüzde 30-40 iskonto yapmamıza rağmen bundan rahatsız oluyoruz” ifadelerini kullandı.

 

KIVILCIM: “ZİNCİR MARKETLER HER ÜRÜNÜ SATMAMALI”

Mersin Kırtasiyeciler Odası Başkanı Reşat Kıvılcım da zincir marketlerin ürünlerini satmasının kendilerini rahatsız ettiğini söyledi. Kendilerini ziyarete gelen siyasetçilere bu durumu anlattıklarını ifade eden Kıvılcım, “Bunun çaresi hükümet yapabilirse perakende satış kanununun değişmesi lazım. Bunlar 100 tane ürünü satamamalı. 100 tane sektörü bir arada barındırmamalı. Bu yanlış. Gıda ise gıda, kırtasiye ise kırtasiye, zücaciye ise zücaciye yapsın. Burada bir adaletsizlik var. Yoksa onların indirimli fiyattan satmışlar 10  bin 20 bin mağazaları varmış. Halk bunları istiyormuş. Biz bunlarda değiliz. Zaten ürünlerinin çoğunu kendileri ya burada ya Çin’de yaptırıyor. Çok güçlüler. Bizim bunlarla baş etmemiz zor. Büyük balık küçük balığı yutar” diye konuştu.

 

“YASA ÇIKMALI”

Sadece kırtasiyeciler değil bütün esnafın zor durumda olduğunu vurgulayan Kıvılcım şunları söyledi: 

“Buna çare bulmak için sektörü dizayna getirmek lazım. Herşeyi satmamalılar. 1 milyoncu gibi her şeyi satmamaları lazım. Bunun için birincisi Ticaret Yasası çıkmalı. İkincisi belediyeler bunlara daha fazla izin vermemeli. Her mahallede 7-8 tane oldular.Buna son verilmeli. Tüm sektöre bunların zararı var. esnafı zor durumda bırakıyor. Buna çözüm bulunmalı.”

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA