BU ALIŞVERİŞİN KAZANANI KİM? | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

BU ALIŞVERİŞİN KAZANANI KİM?



 

Haber Merkezi

Sık sık usulsüzlük ve skandallarla gündeme gelen Tarım Kredi Kooperatifi bu defa Mersin’deki iddialar ile gündem oldu.

Mersin’de limon kesim tarihlerinin belli olması ile üretici yeni sezona hazırlanırken Tarım Kredi Kooperatifi’ne yönelik şok iddialar gündeme bomba gibi düştü. Kurumun iştiraklerinden Sera AŞ için özellikle Silifke, Çeşmeli, Mezitli, Atatürk, Tekir Çiftliği ve Tömük’teki kooperatifler üzerinden çiftçiden alınmış gibi gösterip bazı tüccarlardan 1,5 milyon TL değerinde limon alımı yaptığı iddia edildi. Çiftçi Kayıt Sistemi’nde (ÇKS) bulunan üreticiler üzerinden alım yapılmış gibi gösterilen ancak tüccardan alındığı öne sürülen ürünler üzerinden belli kişilere rant sağlandığı iddiası kamuoyunda tepkiye neden oldu.

 

“BİZE YAKIN TÜCCAR DİYE BİR ŞEY YOK”

Geçtiğimiz günlerde Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Kılıç’ın görevden alınması ile gündeme gelen Sera AŞ adına alım yaptıklarını doğrulayan Tarım Kredi Kooperatifi Mersin Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Uğuz ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Uğuz, “Tarım Kredi Kooperatifi olarak kendi ortaklarımız üzerinden alımı gerçekleştirdik. ÇKS kayıtlarında limon üretimi varsa alım yapıyoruz hatta hasatta da katılıyoruz. İddialar asılsız. Bize yakın tüccar diye bir şey  yok. Ortak dışında ürün alımı gerçekleştiremeyiz. Ortaklarımız da yasal olarak gerekli yükümlülükleri yerine getirenler. Kurum olarak bizde Sera AŞ’nin belirtmiş olduğu kalite kriterler üzerinden alım yapıyoruz” dedi.

 

“ÇİFTÇİNİN HİZMETİNDE OLUN”

Konuyla ilgili görüşünü aldığımız CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Cengiz Gökçel, pek çok skandalla gündeme gelen Tarım Kredi Kooperatifi’ndeki iddiaların aydınlığa kavuşturulması gerektiğini söyleyerek, yetkilileri göreve çağırdı. Gökçel, “Tarımsal üretim kooperatiflerinin, üretici birliklerinin çiftçililerin hizmetinde olması gerektiğine inanıyoruz. Bu kuruluşlar üzerinden tarım sürdürülmeli, girdiler, destekler bu kuruluşlar üzerinden yapılmalı. Ama iktidarın böyle bir düşüncesi yok. Sadece münferit olarak tarım kredi kooperatifine zaman zaman ürün aldırıp yeni oluşturdukları market zincirinde pazarlamaya çalışıyorlar. Biz üzerine basa basa söylüyoruz; alımları çiftçiden yapın, destekleri çiftçiye verin. Bu kuruluşlar ekonomik güçlerini çiftçiyi var etmek için kullanmalı, Ticaret erbabından alıp da marketlerinden satmamalı” dedi.

 

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA