MECLİS’TEN METRO’YA DESTEK | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

MECLİS’TEN METRO’YA DESTEK



 

Haber Merkezi

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin 2021 Yılı Ağustos Ayı Olağan Toplantısının 2. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Toplantının ana gündem maddesi Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in metro projesi için 900 milyon TL’lik borçlanma yetki talebi oldu.

İhale şartnamesinde işi üstlenen firmanın kredi bulma şartı olması nedeniyle tartışmalara neden olan projeye ilişkin bilgi veren Seçer,

 

“YÜZMÜŞÜZ YÜZMÜŞÜZ KIYIYA KADAR GELMİŞİZ”

Yaklaşık 14 kilometre uzunluğundaki 15 istasyonlu, Mezitli-Eski Otogar arası hafif raylı sistem ihalesi için 3 teklif geldiğini ve komisyonda beklediğini söyleyerek, “Değerlendirme süresi 150 gündür. Eylül’de doluyor bu süre. Bizim ihalemiz; finansmanı bul-gel şeklindeydi. İdare istediği gibi finansman bulma özgürlüğüne de sahiptir.

Metro konusu bugüne kadar kamuoyunda da çok tartışıldı. Tüm boyutlarını, kente ne katacağını anlatmaya çalıştık. Bu tip önemli projeler sadece yerel yönetimlerin onayı, uhdesi ile olmaz. Ulaştırma Bakanlığı, cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanıp yatırım programına alınmış bir projeden bahsediyoruz ve şuan ihaleyi tamamlamak üzereyiz. Finansmanını tamamlamaya çalışıyoruz. Yani yüzmüşüz yüzmüşüz kıyıya kadar gelmişiz. Bu iş buradan sonra ya sekteye uğrayacak, ya da kazmayı vuracağız ki Mersin halkı bunu bekliyor” dedi.

 

OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

CHP’liler Metro Projesi için destek isterken, AKP’li Meclis Üyesi İsmail Yerlikaya, projeye ilişkin teknik bilgilendirme istedi. Müzakerelerde başka söz talebi olmazken Başkan Seçer, idareden geldiği şekliyle teklifi oylamaya sundu. Oylamada borçlanma talebi oy çokluğuyla kabul edildi. Bazı isimlerin ise çekimser kaldığı görüldü.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA