AĞIZLARINDAN ÇIKANI KULAKLARI DUYMADI! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

AĞIZLARINDAN ÇIKANI KULAKLARI DUYMADI!



 

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 Yılı Ağustos Ayı Olağan Toplantısı’nın 1. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Ancak Mersin’e hizmet etmek için çalışması gereken Büyükşehir Belediye Meclisi adeta siyasi şov arenasına döndü. Borçlanma ve işçi çıkarma konularında birbirlerine hakaretler, yaftalamalar ve ithamlarla yüklenen meclis üyeleri, kent için çalışmak yerine siyaset yapmakla mesaisini doldurdu.

 

“İŞÇİ ÇIKARTILMAYACAK DEMİŞTİNİZ”

İlk olarak işçi çıkarmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan MHP Grup Başkanvekili Mahmut Tat’ın, eleştirileri gerginliğe neden oldu. 

Tat’ın, “Yerel seçimler biteli 28 ay oldu. Göreve geldikten sonra değişik zamanlarda, değişik sebeplerden dolayı işçi çıkışları başladı. Özellikle pandemi döneminde durdurulan çıkışlar ve kısa çalışma ödeneği ve ücretsiz izinle dışarıda kalan işçiler oldu. Yangınlar için mücadele eden işçilere teşekkür edilirken biryandan da sessiz sedasız bakıyoruz işçi çıkışları devam ediyor.

Sayın genel başkanınızın seçimlerden önce vermiş olduğu bir söz ardı; ‘hiçbir işçi işinden edilmeyecek, işten çıkartılmayacak’ diye. Genel başkanınızın bu sözü sizin için bir anlam ifade etmiyor olabilir. Sosyal demokrat yapınız ile işçilere eziyet etmek, emeği ile oynamak, işçilere karşı adaletsizlik, hukuksuzluk içerisinde davranarak, makul olabilecek sebepler göstermeden işine son vermek sizin terciniz olabilir. Fakat güzel Mersinimizde yakalanan barış, kardeşlik ortamını zedeleyen bu hareketlerin artık son bulmasını istiyoruz. Yeter artık diyoruz. Genel başkanınız ifade ediyor; ‘biz iktidara talibiz’ diyor. Talip olurken de özellikle 11 büyükşehir belediyesi ile yapmış olduğu toplantılarla belediyeleri referans gösteriyor. Bu konuda da zannedersem en ön safta birinci numara Mersin Büyükşehir Belediyesi bulunmaktadır. Aklımıza şu geliyor, Allah korusun bir CHP iktidarında, iktidar kamuda çalışan işçileri makul sebepler göstermeden kapıya koyacak, çalışanlarına eziyet edecek, onu oradan oraya mı sürecek? Böyle bir iktidarda yapılacak yatırımlarda ‘borç yok’ deyip, dünya finans piyasasına para bulmaya mı çıkacak? Bu eziyetlerin, işçi çıkartmaların özellikle sebepsiz işine sahip çıkan insanların işten çıkartılmasına son verilmesini özellikle ifade etmek istiyorum” dedi.

 

“ÜLKE OCAKLARINA, ‘TÜRKÜ OCAKLARI’ MECLİSİ GERDİ”

Bunun üzerine Başkan Seçer, “Siz sokağa çıkıyorsunuz değil mi? Vatandaşla konuşuyorsunuz. Az önce söylediğiniz gibi 11 büyükşehirin hepsi değerli işler yapıyor ama Mersin en değerli işler yapanlardan birisi, bunu vatandaşla da paylayabilirsiniz. En güvendiğiniz kamuoyu araştırma şirketlerini de sokağa sürersiniz. Onlara araştırma yaptırıp partinizin düştüğü durumu da görürsünüz. Mersin Belediyesinin geldiği durumu da görürsünüz. Ama bravo Türkiye’de ve Mersin’de yüzde 7 civarındasınız ama ülkeyi yönetmeye, Cumhur İttifakı’nın küçük üyesi olarak her şeyde söz sahibi olmaya gayret ediyorsunuz. Dinime söz eden Müslüman olsa. Biz bu memlekette yaşıyoruz, daha önceki iktidar dönemlerinizi unutmadık. Geçen dönem belediyeyi partinizin arka bahçesi yapmışsınız. Ülke Ocakları Türkü Ocakları derneklerle dosya dosya gelen partinizin elemanlarını oraya doldurmuşsunuz” dedi.

MHP’liler bu ifadelere tepki gösterirken Seçer, “Siz kiminle dans ediyorsunuz, bana bakın. Benim genel başkanıma söz söyleyecek ehliyete sahip değilsiniz sayın Tat. Benim genel başkanım senin dengin değil, genel başkanım işini yapan insanları kimse işinden etmeyecek diye söz verdi. Öyle geleceksin salla başı al maaşı, ben falanca ocağın üyesiyim, filanca bucağın üyesiyim diye racon keseceksin, yok öyle bir belediye. Eski çamlar bardak oldu. Çalışana iş var, çalışmayana iş yok belediyede. Bir partinin, ocağın gölgesine gizlenen adamlar çalışmıyor, gerçek emekçiler çalışıyor. Benim genel başkanıma söz söylemeyecek kadar deneyimli bir siyasetçi olman lazım. Sizi saadete davet ediyorum. Bu konu idari konulardır, siz işinize bakın” dedi.

 

“MÜFETTİŞLERİ ÜZERİME SALDINIZ, İNSANLARI KIŞKIRTIYORSUNUZ”

Ancak MHP’lilerin tepkisi dinmedi. Mahmut Tat, cevaben mikrofon isterken Seçer söz vermemekte ısrar etti. Tat ayağa kalkıp itiraz ederken Seçer, “Sen genel başkanıma laf söyleyeceksin ben senin partinle ilgili bir şey söylemeyeceğim. Yok böyle bir şey, bunu kabul edemeyiz. Ben bunu men ederim. Bunlar yakışmadı size. Beni eleştirebilirsiniz, genel başkanımla, benimle onurumuzla ilgili bir söz söylemeye sizi men ederim. Siz ne konuştuğunuzu bilmediniz. Biz sözümüzün eri insanlarız, kimseye vicdansızlık yapmadık, yapmadık da. Binlerce insan çalışıyor belediyede insanları kışkırtıyorsunuz, bu yaptığınız yanlıştır. Müfettiş üzerine müfettiş gönderdiniz üzerime, bir daha gönderin. Ben ne yaptığımı biliyorum. İnsanları üzerime gönderiyorsunuz, ben kimsenin ekmeğiyle oynamıyorum. Ben sizden çok daha fazla fakiri fukarayı bilirim. Kendinize gelin. Siz siyaseti kullanarak ajitasyon yapıyorsunuz. Yaptırmayız bunu burada” diyerek tepkisini gösterdi.

MHP’li Tat ise yorumun yanlış yapıldığını, hakaret olmadığında ısrarcı olduğunu söylerken Seçer, “Yani söz verdiniz sözünüzde durmadınız’ diyorsunuz. Bu çok ucuz bir iddia, bu çok ayıp. Genel başkanları iç siyasete konu yapmıyoruz. Biz şamar oğlanı değiliz, böyle aklınıza geleni konuşamazsınız” dedi.

Başkanı Vahap Seçer, Tat’ın açıklamaları sonrası sinirlenerek sert tepki verdi. Tat’ın iddialarına ateş püsküren Seçer, tartışmanın uzaması üzerine Tat’ın söz istemesi talebini reddederek, toplantının gündem maddelerinin okunması ile devam etmesin istedi.

 

KÜÇÜMSEME YAKIŞMADI

Borçlanma görüşmelerinde konuya değinen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise “Ülke ocaklarına, ‘Türkü Ocakları’ gibi bir yakıştırma yapmanız bulunduğunuz makama yakışmayan bir sözcük ve davranış” diyerek Seçer’i kınadı.

Partisine ilişkin ‘yüzde 7’siniz’ diye küçümseme tanımlamasını da eleştiren Tollu, “Siyasete uzlaşma kültürü hepimizin ortak hedefi Mersin’e hizmet etmek ama iki saattir meclisi ve kamuoyunu işgal ediyoruz. Mersin’in meseleleri ile alakalı çok da bir fikir telakkisinde bulunmuyoruz. Genelde gündem siyasi çekişmelerle meşgul ediliyor. Bir de her halde şunu anlıyoruz uzlaşma kültüründen; birbirimizi, meclisi ne kadar gerersek o kadar vatandaş tarafından olumlu cevap verileceğin imi düşünüyoruz bilmiyorum. Karşılıklı hakaretler söz konusu ve bunu biz asla kabul etmiyor ve şiddetle reddediyoruz. Bizim teşkilatımızı küçümseyen, Ülkü Ocaklarına ‘türkü ocakları’ gibi bir yakıştırma yapmanız Mersin kamuoyunu ve sizin bulunduğunuz makama yakışmayan bir söz, davranış. Özellikle bizim gururla, şerefle baş tacı ettiğimiz partimiz teşkilatımızı ‘içinde bulunduğunuz duruma bakın yüzde 7’siniz’ diye küçümsemenizi size yakıştıramadım. Bunu Mersin halkının inisiyatifine bırakmak istiyorum. Değerlerimizi mahşere kadar savunmaya devam edeceğiz. Biz burada Mersin’e hizmet etmeye çalışıyoruz. Meclis gündeminden önceki değerlendirmeleri toplantı sonrasına alalım çünkü havanda su dövüyoruz. Mersin kamuoyuna bir şeyler söylenecekse bunu meclis sonrasına alırsak bu çok daha etkili bir meclis çalışması olur. İki saattir meclis gündemine geçemedik. Pandemi dönemindeyiz, iki meclis üyemiz virüs nedeniyle karantinada. Sizin teşkilatımız, Ülkü Ocakları ile alakalı sarf ettiğiniz sözü esefle kınıyorum. Meclis gündemini önceye alalım., sonra diğer konulara geçelim” dedi.

 

“KAŞ YAPACAĞIM DERKEN GÖZ ÇIKARTIYORSUNUZ”

Başkan Seçer ise “Gündemde yokken mensubu bulunduğum siyasi partinin genel başkanımdan girip, benden çıkıp ‘sözünün eri olmayan ‘siyasetçiler göndermesi ile söze başladığı için sayın Tat’ı esefle kınıyorum. Bunun yanında hiçbir camiaya, topluluğa hakaret içeren sözüm olmamıştır. Söylemler içerisinde sözcüklerin akışı gereği belki ağzımızdan öyle bir söz çıkmış olabilir ama ne MHP’nin ne AK Parti’nin ne de diğer bir partinin teşkilatına her hangi bir adabın dışında gönderme yapacak kadar acemi bir siyasetçi değilim.

Kaş yapacağım derken göz çıkartıyorsunuz. Mersin’in problemleri çözümü noktasında bize yardımcı olun. Şu konuşma dahi yapıcı değil, Bana karşı kendi teşkilatınız içindeki bazı insanları kışkırtma konuşmasıdır. Sizi de esefle kınıyorum. Karşınızda acemi bir siyasetçi yok, madem olayı toparlayacaksınız bu şekilde yapmayacaksınız. Mersin’e dair konuşuyoruz.

 

“DIŞARIDA BİR KARA PROPAGANDA VAR”

Siz ne kadar deseniz de gündemin ilk sırasına gündem dışı konuşmaları koymak zorundayız. Sizin ilçe meclislerinde ki ezici çoğunluktan kaynaklanan bir çalışma yönteminiz var; ‘kabul edenler etmeyenler’. Fikir teatisi, müzakere yok. Ben burada mersin kamuoyu önüne bunu açmak zorundayım. Benim meclisi germe gibi bir düşüncem yok. Kendi partime mensup bir arkadaşımız dahi burada olmayacak bir ortamda olmayacak bir üslupla Mersin Büyükşehir Belediye Başkanına bu kadar söz söyledi ağzımı açıp, tartışma olmasın, ortamı germesin diye bir sözcük kullanmadım.

Dışarıda bir kara propaganda var; binlerce, yüzlerce insanı işinden etme gibi bir durum yok ama biz idari kararlar alıyoruz. Beraber çalışamayacağımız insanlarla yollarımızı ayırmamız lazım. Bunu defalarca anlattım. Siz genel başkanımızın verdiği söz üzerinden bizi sözünün eri olmamakla yaftalarsanız bu kabul edilebilir değil” dedi.

Borçlanma talebine ilişkin konuşmaların cesaret edilip konuşulmadığını söyleyerek eleştirilerini sürdüren Başkan Seçer, Tollu’nun tepkisini sürdürmesi üzerine, “Aynı hatayı tekrarlıyor, insanları üzerime kışkırtıyorsunuz; işçi çıkarttı, teşkilatımızı aşağıladı diyerek. Teşkilatta bir sürü arkadaşınızı oraya doldurmuşsunuz diye o tekerlemeyi yaptım. Siz iyi bir siyasetçisiniz” dedi.

Başkan Tollu “Ben siyasetçi değil, halkın hizmetkarıyım. Kimseyi kışkırtmıyorum” derken, Seçer araya girerek birinci madde ile söz alınmasını istedi.

 

AKP’Lİ MEVLÜT OK’TAN AĞIR İTHAMLAR

Bozyazı’dan AKP’li Meclis Üyesi Mevlüt Ok ise sert eleştirileri ile tansiyonu yükseltti. Borçlanmaya ilişkin, “Siz tefeciye düşmek istiyorsunuz, faizle para çekmek istiyorsunuz biz engel oluyorsunuz. Siz geçmiş dönemi, ‘kredi çektiler, belediyeyi batırdılar’ diyorsunuz, şuanda aynı hatayı siz yapmak istiyorsunuz biz de buna müsaade etmiyoruz. Borç alarak hizmet yapılmaz, paran kadar yapacaksın hizmeti. Bizi suçlayarak bir yere varamazsınız. Biz bu krediyi onaylasak siz üzüleceksiniz çünkü elinizdeki koz gidecek. Burası mazeret üretme yeri değildir.

Ülkenin temel taşını tutan Ülkü camiayı küçümsediniz sizi kınıyorum. Sizin de hangi şartlarda, kriterlerde işçi aldığınızı çok iyi biliyoruz. CHP teşkilatlarının, HDP’nin süzgecinden geçiyor. Ülkücülerin yerine PKK’lıları işe aldınız, bunu da biliyoruz, hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

 

“SUYUN YÜZÜNE ÇIKMAK İÇİN HEP BU SİLAHI KULLANIYORSUNUZ: PKK, TERÖR ÖRGÜTÜ, FETÖ”

Başkan Seçer ise son sözleri nedeniyle “Sana saygı duymuyorum” diyerek, “Seni esefle kınıyorum. Senden çok daha fazla bu ülkeyi seven bir adamım, senden çok daha fazla bu ülkeye hizmetim var. Senden çok daha fazla milliyetçiyim. Sen laf ebesisin. Yazıklar olsun. Bu mecliste bizleri terör örgütü ile ilişkilendirdiğin için sana yazıklar olsun” dedi.

Mevlüt Ok tepkisini sürdürürken, Vahap Seçer, “Ajitasyonu siz yapıyorsunuz. Bu konuda bir kara vermeniz lazım. Sürekli burada belediyenin hizmetleri tartışılırken kamuoyu karşısında suyun yüzüne çıkmak için hep bu silahı kullanıyorsunuz: PKK, terör örgütü, FETÖ... Senin mensubu olduğun siyasi parti parlamentoda, bugün eleştirdiğin siyasi partiyle kol kola yürürken şuan kol kola yürüdüğün siyasi partiyle benim siyasi partim mücadele veriyordu. Sen bunları bilmezsin.

 

“SUÇ İŞLEDİN, GEREĞİNİ YAPACAĞIM”

İnsanları filanca terör örgütü ile ilişkilendirerek, yaftalamak 31 Mart’ta size bir şey kazandırmadı. Biz çıktık hizmetleri anlattık, siz bizi böyle yaftaladınız. Şimdi de sen aynı suçu işliyorsun. Sen aslında kanun karşısında suç işledin bana karşı, bunun da gereğini yapacağım. Senin aklın ermez bunlara ağzından çıkanı kulağın ermez. O mikrofonu alıp burası ağzına geleni konuşma yeri değil. Sen onu Bozyazı’nın kahvehanelerinde arkadaşlarınla konuş. Tüm birimler elinizde emniyet teşkilatı, güvenlik soruşturması var. Kanun nizam bilmeyen bir adamsın” tepkisi verdi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA