MDOB, dünyaca ünlü Carmen’i sahneledi | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

MDOB, dünyaca ünlü Carmen’i sahneledi



 

Haber Merkezi

 

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) tarafından Carmen Operası prömiyer programı gerçekleştirildi.

Mersin Kültür Merkezi konser salonunda, Andrea Francesco Solinas şefliğinde, Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından icra edilen programa Vali Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk, Baro Başkanı Av. Gazi Özdemir, Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürü Serbülent Biçer ve çok sayıda seyirci iştirak etti.

 

İŞTE MUHTEŞEM KADRO

Rejisör Haldun Özörten’in sahneye koyduğu Carmen operasında MDOB Orkestrası’nı Andrea Francesco Solinas yönetti. Dekor tasarımı Çağla Çitkaya’ya, kostüm tasarımı Sevtaç Demirer’e, ışık tasarımı Tarı Deniz’e, koreografisi Özlem Şenormanlılar ve Ender Üçdemir’e  ait olan eserin koro şefliğini Anıl Aydın üstleniyor. Çocuk korosu şefi ise Reyhan Bezdüz.

Temsillerde; “Carmen” rolünde Nihan Çetin Aydın, Ezgi Karakaya ; “Don José” rolünde Oğuz Çimen, Özer Öndeş; “Escamillo” rolünde M.Ali Tutar, Murat Güney; “Micaëla”rolünde Ceren Göğüş, Avşin Dilara Kaymak, Serin Saybaşılı; “Zuniga” Yusuf Ziya Büyükaslan, Kazım Erdem Özdemir, Serkan Sevinç; “Moralès” rolünde Mehmet Erkoç; “Frasquita” rolünde Aysel Cankatan, Şahika Oral; “Mercédès” rolünde Özlem Pamuk, Dilara Yanar; “Le Dancaïre”: rolünde Hüsamettin Özçelik, “Le Remendado”rolünde Mustafa Özer ve Kerem Yaman dönüşümlü olarak rol alıyor.

 

DÜNYACA ÜNLÜ

Dünyanın en seçkin opera eserlerinden olan ve dünya genelinde en çok sahnelenen operaların başında gelen, bestesi Fransız besteci Georges Bizet’e ait olan “Carmen”in librettosu Prosper Mérimée’nin aynı isimli kısa romanından yola çıkılarak Ludovic Halévy ve Henri Meilhac tarafından kaleme alındı. İlk kez 1875 yılında Paris’de sahnelendiğinde sert eleştirilere maruz kalan Carmen operası, ne yazık ki Bizet’in ölümünden sonra, muhteşem başarısını yakaladı ve dünya çapında ün kazandı. İspanya'nın Sevilla kentinde bir tütün fabrikasında çalışan Carmen, güzelliği ile tüm erkekleri etkilemekte; kural tanımaz tavırlarıyla öne çıkmakta... Aşk ve sevda konularında savunmasız ve tecrübesiz asker Don Jose, kurallara bağlı biri olarak, nişanlısı Micaela ile evlenerek mutlu olmak hayaliyle yaşarken, Carmen’ in cazibesine kayıtsız kalamaz, ona tutulur; kuralları hiçe sayarak sevgilisi uğruna her türlü yasa dışı davranışı sergilemekten kaçınmaz. Ancak Carmen kısa sürede Don Jose'den sıkılır; boğa güreşçisi Escamillo'yu sevmektedir artık... Bu durum onun ölümünü hazırlamakta olduğu halde, davranışlarını inadına pervasızca sürdürür…

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA