Mersin’de yevmiye krizi çözüldü! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Mersin’de yevmiye krizi çözüldü!



 

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de sene başında 2024 yılı tarım işçisi yevmiye ücretleri 667 TL olarak belirlendi. Valilik, kaymakamlıklar, ihracatçı birlikleri, ziraat odaları ve işçileri örgütlü oldukları dernekler arasında yapılan görüşmelerle belirlenen ücretin, asgari ücret zammına kadar sabit kalmasında anlaşıldı.

Ancak asgari ücrete yılın ikinci yarısında zam yapılmazken, yüksek enflasyon ve yaşam koşullarının zorlaşması işçilerin zam taleplerini gündeme getirdi.

Hayat pahalılığı nedeniyle tarım işçisi yevmiye ücretlerinin 213 TL zamla 880 TL’ye çıkarılması talebi krize neden oldu. İhracatçının paketleme ve elleçleme tesislerinde ücretin yüzde 10’u elçilik payı olarak zam talebi kabul görürken tarlada çalışan işçilerin ücretlerine zam yapılmaması bazı bölgelerde işçilerce tarlaya girilmeyerek, protesto edildi. 

 

ASGARİ ÜCRET ZAMMI İLE YENİDEN PROTOKOL YAPILACAK

Zam talebinin kabul görmesi için iş yavaşlatma eylemi yapan işçiler istediklerini aldı. İşçi dernekleri ile ilgili kurum ve kuruluşlar arasında yapılan yeni protokolde 8 saat çalışma karşılığında normal yevmiye ücreti 880 TL ve budama ücreti de 968 TL oldu. Protokolde bu ücretin 31 Aralık 2024 tarihine kadar geçerli olacağının altı çizilirken, 880 TL’nin yılbaşına kadar geçerli olacağı, asgari ücret zammı kabul edildiğinde yeni protokol yapılacağı bildirildi. Bu anlaşma ile kent genelinde 4 gündür süren grev sona erdi.

 

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA