Narenciyeyi sorunlarına çözüm istiyor | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Narenciyeyi sorunlarına çözüm istiyor



 

Haber Merkezi

 

Tarsus Ticaret Borsası (TTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, borsa üyelerine gerçekleştirilen ziyaretler kapsamında Kubilay Hıdıroğlu’nu ziyaret ederek, narenciye, yaş meyve sebze sektörünün sorunlarını istişare etti.

İklim değişikliğinin yaş meyve ve sebze sektörünü tehdit ettiğini vurgulayan Kubilay Hıdıroğlu, küresel ısınmanın bugüne kıyasla çok daha olumsuz etkiler yaratacağına dikkat çekti. Bu yıl narenciye, yaş meyve sebze üretiminde beklenilen verimin alınamadığını söyleyen Hıdıroğlu, “Hem iklimsel şartlarının olumsuz etkileri hem de artan girdi maliyetleri, üreticilerimizi zora soktu. Çiftçilerimiz emeklerinin karşılığını alamıyor. Zaten zorlu şartlarda üretim yapan üreticilerimiz, bu düşük verimle beraber ciddi ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya kaldı. Üretimdeki verim düşüklüğü sadece çiftçileri değil, aynı zamanda bölgedeki ekonomik dengeyi de olumsuz etkiliyor. Ürünlerin satış fiyatları üreticilerin beklentilerinin çok altında kalırken, maliyetler ise hızla artmaya devam ediyor. Bu şartlarda iç ve dış piyasa da çalışma koşullarımız da ağırlaştı” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke de, “Narenciye, yaş meyve sebze üretimi Türkiye için stratejik öneme sahip bir sektör. Bu sektörün ayakta kalması, ülke ekonomisi için de büyük önem taşıyor. Üreticilerimizin desteklenmesi, yalnızca onların değil, tüm tarımsal değer zincirinin korunması anlamına gelir. Çiftçilerimizin emeğinin boşa gitmemesi için gerekli adımların atılmasını takip ediyoruz. Üreticilerimizin bu zor günlerinde yanlarında olmak, onların ekonomik açıdan sürdürülebilir bir üretim yapabilmelerini sağlamak zorundayız” dedi.

 

“İHRACATÇIMIZA SAHİP ÇIKILMALI”

Başkan Teke ayrıca, Tarsus Hal’i Borsa üyesi Fedayi Kahraman’ı da ziyaret ederek, yaş meyve sebze ihracatı ile sektörün yaşadığı sorunlar hakkında istişarede bulundu.

Yaş meyve sebze ihracatında Türkiye'nin en büyük pazarının halen Rusya olduğunu, Avrupa ülkelerine ise ihracatta halen zorluklar yaşadıklarını belirten Kahraman, şu sözleri kaydetti; “Türk malı imajının korunması ve ihracatçılarımızın varış ülkesinde sorun yaşamalarının ve ürünlerimizin geri gönderilmesinin önlenmesi amacıyla uzun süre beklediğimiz sınır kapılarındaki sürelerin azaltılması ve analiz ücretlerinin makul seviyelerde olması, ihracatçılarımızın global ekonomide rekabetçi olduğumuz ülkelere göre daha iyi desteklenmesinin ve sahip çıkılmasının sürdürülebilir ihracat açısından iyi olacaktır” dedi.

Başkan Mustafa Teke de, “Öncelikle içinde bulunduğunuz böyle bir ortamda şevkiniz kırılmadan dur, durak demeden başarıyla işlerinizi yönetmeniz memnuniyet verici. Bizlerde Borsa olarak TOBB ve Bakanlığımız nezrinde sizlerden gelen talepleri bildirmeye devam edeceğiz. Öncelikle ihracatçımızın parasını değer kaybetmeden tahsili için çalışmalarımızı yürütürken, alternatif yol güzergahlarını ülke ülke bildirdik. Biz sizlerle çıktığımız yolda beraberiz” dedi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA