Kız yurdu ile ilgili provokatif paylaşım yapanlara işlem | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Kız yurdu ile ilgili provokatif paylaşım yapanlara işlem



 

Haber Merkezi

 

Mersin’in Yenişehir ilçesinde bulunan Müfide İlhan Kız Yurdunda bir öğrencinin tacize uğradığı ileri sürüldüğü olayla ilgili İçişleri Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Bakanlık olayla ilgili sosyal medyadan provokatif paylaşım yapanların tespit edilğini ve 15 kişi hakkında işlem başlatıldığını açıkladı.

Açıklamada; “EGM Siber Daire Başkanlığımız tarafından Mersin KYK Kız Yurdunda bir kız öğrencinin zorla araca bindirilip cinsel saldırıya uğradığı yönünde sosyal medya paylaşımları yapıldığı tespit edilmiştir.

Mersin Valiliğimiz koordinasyonunda emniyet birimlerimiz ve öğrenci yurdunda görevli ekiplerimiz ivedilikle harekete geçmiş ve olay yerine intikal etmiştir. Öğrencilerle bire bir yapılan görüşmelerde, sosyal medya mecralarında iddia edildiği gibi herhangi bir mağduriyet ve olayın olmadığı anlaşılmıştır.

Bu tür provokatif sosyal medya paylaşımları yapan 15 hesapla ilgili olarak “Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma” suçu kapsamında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından inceleme başlatılmış ve EGM Güvenlik Daire Başkanlığınca 15 hesap yöneticisi hakkında işlemlere başlanmıştır.

Siber devriyelerimiz, sosyal medyadaki siber zorbalıklarla, sapkın düşünce akımlarıyla, kadına şiddet eğiliminde olanlarla, mücadele ettiği gibi, yalan bilgileri yayınlarla, dezenformasyon yapanlarla da mücadele etmektedir.

İçişleri Bakanlığı olarak kahraman güvenlik güçlerimizle birlikte halkımızı huzursuz edenlerle, sokaklarımıza korku salmaya çalışanlarla, güvenliğini tehdit edenlerle mücadelemizi aralıksız sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz.

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı kanunların verdiği yetki çerçevesinde, suç ve suçlularla mücadele amacıyla internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütülmektedir” denildi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA