Mersin Büyükşehir, MIP’i durdurabilir! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Mersin Büyükşehir, MIP’i durdurabilir!



 

HEDİYE EROĞLU

 

DEM Partili Meclis Üyesi Feride Aslan Bilgiç, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 Yılı Ekim Ayı Olağan Toplantısı’nın 1. Birleşiminde, Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş.’yi (MIP) hedef aldı. DEM Partili Bilgiç, Mersin Büyükşehir’e MIP’i durdurma çağrısı yaptı.

 

TONLARCA ASBEST İÇEREN MALZEME DENİZE DÖKÜLÜYOR

Atatürk Parkında yapılan liman genişleme çalışmaları nedeniyle deniz dibinden çıkarılan tonlarca asbest içeren malzemenin denize döküldüğüne dikkat çeken Bilgiç, şirketin tepkilere rağmen bu malzemeleri halen denize dökmeye devam ettiğini vurguladı.

Asbestin üretimi ve kullanımı kansere yol açtığı için dünya genelinde ve ülkemizde yasaklanmıştır. Kanserojen bir maddenin denize dökülüyor olması halk sağlığı ve çevre açısından kabul edilemez. TMMOB raporunda da belirtildiği üzere asbest mazuriyeti ciddi sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Özellikle akciğer, karın zarı kanseri ve diğer solunum yolu hastalıklarına sebep olmaktadır.

Asbest liflerini solunması veya yutulması geri dönüşü olmayan zararlara neden olabilir. Ve deniz ortamında deniz canlılarını da olumsuz etkilemektedir. Bu durum halk sağlığını tehdit etmekle birlikte deniz eko sistemini de geri dönülmez biçimde zarar uğratmaktadır” dedi.

 

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MIP’E CEZA KESMELİ”

Bu çerçevede doğa ve çevre savunucularının Mersin büyükşehir Belediyesi’nden bazı talepleri olduğunu dile getiren DEM’li Feride Aslan Bilgiç, ilk olarak asbest içeren malzemenin denize dökülmesinin acilen durdurulması için meclisin gereken çalışmayı yapması gerektiğini ifade etti.

Daha sonra asbest kirliliği nedeniyle Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin liman inşaatını durdurmak için acilen adım atmasının da istendiğini söyleyen Bilgiç, “Ayrıca doğa ve çevre savunucuları; denizi kirleten firmaya, çevre ve insan sağlığına zarar verdiği için para cezası kesilmesi noktasında bizden talepleri var” diye konuştu.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA