Sağlık ocağında korku dolu anlar! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Sağlık ocağında korku dolu anlar!



 

HEDİYE EROĞLU

 

Sağlıkta şiddet durdurulamıyor, hiçbir yer güvenli değil!... Son olarak Mersin’de yine akıl almaz bir saldırı gerçekleşti.

Eşi ile birlikte çocuğunu aşı yaptırmak için Toroslar ilçesindeki Yalınayak Aile Sağlığı Merkezine giden S.K isimli şahıs, merkezde adeta dehşet anları yaşattı.

 

‘BEKLEYİN’ DENİLİNCE GÖZÜ DÖNDÜ!

Görevli hemşire A.K’nin işlem odasında gebe bir hasta kadın olduğunu söyleyerek beklemesini istediği saldırgan S.K, bir anda ortalığı savaş alanına çevirdi. Hemşireye küfür, hakaret etmeye başlayan gözü dönmüş saldırgan, hemşireyi ölümle tehdit ederek, darp etmeye başladı. Adeta öldürmeye kasıt ile hemşireyi yere yatırarak boğmaya çalışan saldırgan S.K, nefessiz kalan hemşireyi kurtarmak için araya girmeye çalışan doktor B.Y’yi de darp ederek ölümle tehdit etti.

Vatandaşların araya girmesi ile hemşire A.K kurtarılırken olay yerine gelen güvenlik güçleri saldırgan S.K’yı gözaltına aldı. Saldırgan şikayet üzerine tutuklanırken hemşire A.K ve doktor B.Y tedavi altına alındı.

 

“SAĞLIKTAKİ ŞİDDET EYLEMLERİNE NE KADAR SEYİRCİ KALACAKSINIZ?”

Olayla ilgili gazetemize konuşan Mersin Aile Hekimliği Derneği (MAHDER) Yönetim Kurulu başkanı Haydar Karakoyun, saldırıyı kınayarak, yetkilileri göreve çağırdı. “Sayın Sağlık Bakanım ve Adalet Bakanım sağlıktaki şiddet eylemlerine ne kadar seyirci kalacaksınız?” diyen Karakoyun, “Derhal etkin ve caydırıcı sağlıkta şiddet karşı yasayı çıkartmalısınız. Aması, fakatı olmadan bu sağlıkta terör eylemlerinin önüne geçecek girişimleri yapmalısınız” dedi.

 

“SAĞLIKTA ŞİDDET YASA TASARISI’ BİR AN ÖNCE KABUL EDİLMELİ”

Mersin Tabip Odası da, olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Toroslar İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı Yalınayak Aile Sağlığı Merkezi’nde (ASM) görevli hemşire arkadaşımız ve meslektaşımız bu gün hasta yakını tarafından darp edildiler.

Çocuğuna aşı yaptırmak için gelen ebeveynlerden babanın aşı odasından çıkmasını rica eden hemşire hanım, aynı odada başka bir gebeyi muayene edeceğini tekrarlamasına rağmen, çocuğu ile gelen baba aşı odasını terk etmeyerek arkadaşımıza sözlü ve fiziki şiddet uygulamaya başlamıştır. Hemşire arkadaşımızı kurtarmak için araya giren ASM’de görevli meslektaşlarımızdan birini de tehditler savurarak darp eden hasta yakını beyaz kod verilerek karakolda göz altına alınmıştır. Şikayette bulunan ve ifadesi alınan meslektaşımıza ve hemşire hanıma geçmiş olsun diyoruz.  Oda avukatımız aracılığıyla meslektaşımıza hukuki destek sunulacak ve süreç Oda’mız tarafından takip edilecektir.

Bu olay üzerine yetkililere tekrar hatırlatıyoruz; TTB’nin, Türk Ceza Kanunu’na ek madde önerisi olan ‘Sağlıkta Şiddet Yasa Tasarısı’ bir an önce kabul edilmeli ve sağlıkta şiddet ile daha etkili mücadele edilmelidir. Yaşamak yaşatmak istiyoruz!” denildi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA