CHP’de parti ile belediyeler ayrılıyor! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

CHP’de parti ile belediyeler ayrılıyor!



 

HEDİYE EROĞLU

 

İç içe geçen belediye-örgüt ilişkisinin yarattığı olumsuzluklara çare arayan CHP genel merkezi, geçtiğimiz günlerde yayınladığı genelge ile düğmeye bastı: CHP'de parti ile belediyeler ayrılıyor!

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile Genel Başkan Yardımcıları Gül Çiftçi ve Ensar Aytekin imzalı genelge, il ve ilçe başkanlıklarına gönderildi. Bu genelgeye göre, 6 Eylül 2024 tarihinden itibaren belediyelerde çalışanlar, ilçe kongre delegesi seçilemeyecek, il ve ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyeliklerine aday olamayacak. Ayrıca, bu düzenleme gençlik kongrelerinde de geçerli olacak.

 

İŞTEN Mİ ÇIKARTILACAKLAR?

Bu durum Mersin CHP’de endişeye neden oldu! Özellikle Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere kentte ki 13 ilçeden Mezitli, Yenişehir, Toroslar, Tarsus, Silifke, Anamur ve Aydıncık ilçelerini yöneten CHP’nin akraba, eş, dostun yanı sıra partilileri işe almasına yönelik tepkiler sürerken son genelde işten çıkarmaları gündeme getirdi. Parti delegeleri, ilçe başkanları, il yöneticileri ve meclis üyelerine kadar hemen hemen her alanda belediyelerde istihdam edilen veya belediye şirketlerinde görevlendirilen isimlerin akıbeti merak konusu oldu.

Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in akraba ve yakın olduğu partilileri hem belediye istihdam edip hem delege yapması sık sık eleştiri konusu olurken, genelge ile birlikte nasıl bir yol izleneceğine dair belediye çalışanlarının endişeli bir bekleyiş içerisinde olduğu öğrenildi. 

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA