Mahkemeden tartışmalı karar! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Mahkemeden tartışmalı karar!



 

Haber Merkezi

 

Mersin’in Mezitli ilçesinde 4 Haziran 2023 tarihinde yaşanan bir olay, hem yerel hem de ulusal medyada geniş yankı buldu. 41 yaşındaki müzik öğretmeni Simay Salman, apartmanının önündeki hamile bir kediye mama verirken, 63 yaşındaki MHP’li Ramazan Benli tarafından darbedildi. Salman, olayın ardından darp raporu alarak Benli’den şikayetçi oldu ve basit yaralama suçundan dava açıldı.

Birgün Gazetesi'nden İsmail Arı'nın haberine göre; Mersin 20. Asliye Ceza Mahkemesi, 21 Aralık 2023 tarihinde verdiği kararla dikkatleri üzerine çekti. Benli’ye sadece 2 bin 240 TL adli para cezası verildi ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. Mahkeme kararına karşı tepki gösteren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, davaya müdahil oldu ve 9 Ocak’ta yapılan itirazda, cezada indirim yapılmasının hukuken ve vicdanen doğru olmadığı ifade edildi. Bunun ardından, Benli’nin yeniden yargılanmasına başlandı.

Olayın ardından psikolojik olarak derin bir travma yaşayan Simay Salman, öğretmenlik mesleğini bırakmak zorunda kaldı. “Saldırıya uğradığım günden beri travma sonrası stres bozukluğu teşhisi ile psikolojik tedavi görüyorum. Memleketimi terk etmek zorunda kaldım ve evimde oturamaz duruma geldim” dedi.

 

RAMAZAN BENLİ'YE CEZA YOK ANNE GÖZALTINDA

Saldırının ardından yaşanan süreçte, Ramazan Benli’nin eşi Leyla Benli’nin şikayeti üzerine Simay Salman’ın 68 yaşındaki annesi S.P. gözaltına alındı. Benli çifti, S.P.’nin kendilerine hakaret ettiğini iddia ederken, savcı S.P. için hakaret ve tehdit suçlarından ceza talep etti. Ancak, Ramazan Benli gözaltına alınmadı veya herhangi bir ceza almadı.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA