Genç yetenekler hünerlerini sergiliyor | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Genç yetenekler hünerlerini sergiliyor



 

YUSUFCAN GÜDÜK

 

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından bu yıl 3’üncüsü Adana'da 2-6 Ekim'de düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) coşkusu devam ediyor.

Türkiye’nin milli teknolojilerini geliştirmeyi hedefleyen TEKNOFEST'in İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması'na ev sahipliği yapan Mersin’de final heyecanı sürüyor.

 

GENÇ YETENEKLER HÜNERLERİNİ SERGİLİYOR

Final yarışlarının ikinci gününde yarışmacılar eserlerini sergilemeye devam etti. Mersin Olimpik Yüzme Havuzu'nda organize edilen final yarışlarında 45 takımdan 451 yarışmacı mücadelesini sürdürüyor.

Katılımcılar, temel ve ileri kategorilerindeki yarışmanın "Torpido fırlatma", "Su altı kabloları takibi ve anomali tespiti" ile “Renk tespiti ve kapıdan geçiş” parkurlarında verilen görevlerde yeteneklerini sergiledi.

Yarışmaya Mersin'den katılan Kenan İlhan, ekibiyle 4 yıldır TEKNOFEST'e katıldığını belirtti. TEKNOFEST'te birinciliklerinin bulunduğunu anlatan İlhan, "Kendimize güveniyoruz. Görevlerimizi çok iyi şekilde tamamladık" dedi.

22 Eylül'de sona erecek İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması'nda, temel kategoride birinci olan takıma 150 bin, ikinci takıma 120 bin ve üçüncü takıma 100 bin lira ödül verilecek. İleri kategoride ise ilk sıradaki takım 200 bin, ikinci 150 bin ve üçüncü 120 bin lira elde edecek.

 

DENİZ ARAÇLARI YARIŞMASI ERDEMLİ’DE
Festivalin İnsansız Deniz Aracı Yarışması ise yine Mersin’de Milli Savunma Bakanlığı ve ASELSAN yürütücülüğünde Erdemli Balıkçı Barınağı'nda düzenleniyor.

Uzaktan kumandalı veya otonom görev icra edebilen deniz araçlarının tasarımı, analiz ve üretilmesi, geliştirilmesi konusunun ülke çapında daha geniş tabana yayılarak özgün araçların geliştirilmesinin amaçlandığı yarışmaya Türkiye ve yurt dışında öğrenim gören ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerinden oluşan 124 takımdan finalist olmaya hak kazanan 27'si mücadele edecek.

Yarışma, teknik tasarım formu, kritik tasarım raporu, hareket kabiliyeti videosu ve final değerlendirme aşaması olmak üzere dört farklı aşamada gerçekleştirilecek. Yarışma finali "Engellerden sakınma" ve "Limana yanaşma" görevleri olmak üzere iki farklı görevden oluşuyor. Yarışmaya Türkiye ve Özbekistan'dan (11il) gelecek katılımcıların bu iki görevi ilk önce manuel daha sonra otonom olarak gerçekleştirmesi bekleniyor.

Kentte 22 Eylül'de sona erecek İnsansız Deniz Aracı Yarışması'nın finalinde, birinci olan takıma 150 bin lira, ikinci takıma 120 bin lira ve üçüncü takıma 100 bin lira ödül verilecek.

Erdemli balıkçı barınağında yapılan “Teknofest İnsansız Deniz Araçları Yarışması” etkinliğine İlçe Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, ETSO Başkanı Mustafa Karagöz ile ziyaret ederek yarışmalar hakkında bilgi aldı.

 

DRON YARIŞMASI 21-2 EYLÜL’DE

Festival kapsamında düzenlenen bir diğer yarışma ise Drone Şampiyonası olacak. Mersin’in ev sahipliğinde Özgecan Aslan Barış Meydanında 21-22 Eylül 2024 tarihlerinde saat 09.30 – 18.00 arası düzenlenecek yarışmaya ilginin yoğun olması bekleniyor.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA