Mersinli yamaç paraşütçü başarıya doymuyor | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Mersinli yamaç paraşütçü başarıya doymuyor



 

YUSUFCAN GÜDÜK

 

Türkiye Hava Sporları Federasyonu 2024 faaliyet programında yer alan ve 3-8 Eylül tarihleri arasında Erzincan’da düzenlenen "Orkut Baysal yamaç paraşütü xc open gençler ve büyükler Türkiye Şampiyonası sona erdi.

Şampiyonada mücadele eden 17 yaşındaki Mersinli sporcu Utku Berk Ersoy, Gençler klasmanında Türkiye Şampiyonu olurken Genel klasmanında ise Türkiye ikincisi oldu.

 

YÜZMEYİ BIRAKTI UÇMAYA BAŞLADI

Mersin'de yaşayan Utku Berk, 6 yıl boyunca uğraştığı yüzmeyi 2020'de bırakma kararı aldı. Antrenör olan babası Ahmet Ersoy'un yönlendirmesiyle yamaç paraşütüne başlayan Utku, kısa sürede hızlı ilerleme kaydederek yarışmalara katılıp, hedef ile mesafe yarışlarında ulusal ve bölgesel şampiyonlarda mücadele etti.

Yaş grubunda sporcu olmadığı için büyükler kategorisinde yarışan Utku, organizasyonlardaki başarısı sayesinde Türkiye Hava Sporları Federasyonu (THSF) tarafından milli takıma davet edildi.

Milli paraşütçü Utku, katılacağı uluslararası organizasyonlar için antrenmanlarını Yenişehir ilçesindeki Gelincik Tepesi'nde sürdürüyor.

 

“GENÇLERE ÖRNEK OLMAK İSTİYORUM”

Mersin Doğa Extreme Sporları Yamaç Paraşütü Kulübü bünyesindeki milli sporcu Utku Berk Ersoy, yüzmeden sonra başladığı yamaç paraşütünde iyi dereceler elde ettiğini söyledi. THSF tarafından nisanda milli takıma davet edildiğini anlatan Utku, "Çok mutluyum. Dört yılda hızlı geliştim. Çok fazla antrenman yaptım. Kendimi yarışmalara iyi hazırladım. Dereceler elde ettim ve milli takıma seçildim. Milli takıma davet edildikten sonra uluslararası organizasyonlara katılmaya hak kazanmış oldum. Milli takıma giren en genç sporcuyum. Türkiye'de benim yaşımda çok az sporcu var. Gençlere örnek olmak istiyorum. İnşallah beni görüp, örnek alarak bu spora gönül verebilirler." diye konuştu

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA