Deprem profesöründen Mersin’e uyarı | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Deprem profesöründen Mersin’e uyarı



 

HEDİYE EROĞLU

 

Birinci derece deprem bölgesi olarak görülmeyen ama tarihten 3 medeniyetin tamamen yok olmasına neden olan büyük depremler yaşayan Mersin’in özellikle kıyılarının bir mezarlık olduğuna dair uzmanların uyarıları devam ediyor.

Türkiye peş peşe depremlerle sarsılırken gevşek zemin yapısı üzerindeki kalitesiz yapı stoğu nedeniyle endişeli bir bekleyiş süren Mersin’de halen daha özellikle yerel yönetimlerin kentsel dönüşüm ile ilgili harekete geçmemesi tepki çekiyor!

 

İŞ DÜNŞASININ GÖZÜ KENTSEL DÖNÜŞÜMDE

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) konuya dikkat çekmek için 26 Eylül'de “Kentsel Dönüşüm ve Sürdürülebilir Şehirler Konferansı” düzenlemeye hazırlanıyor.

Kentteki kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kazandırmak, dirençli ve sürdürülebilir şehirler konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenecek olan etkinliğe katılım sağlayacak deprem uzmanı yüksek jeofizik mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan kente gelmeden uyarılarda bulundu.

 

“GÖKDELENLERİN KIYIDA NE İŞİ VAR?”

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ahmet Ercan kente gelmeden uyardı: “Mersin, Ölüdeniz, Kıbrıs Yayı, Doğu Anadolu Kırığının I=VI yıkım gücündeki etkisindedir.” Özellikle Yenişehir’in tümüyle gevşek olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ercan, “2-9 metre yeraltı sulu tortullar üzerinde yer alıyor. Rezonans ile sıvılaşma sakıncası, Toroslar’dan deniz kıyısına gittikçe oldukça artıyor. Gökdelenlerin kıyıda ne işi var?" diye sordu.

 

MERSİNLİ TEDİRGİN

Prof. Dr. Ercan’ın paylaşımı yüzlerce takip alırken çok sayıda Mersinli’nin soruları ile kente dair bilgi talebinde bulunduğu görüldü. Mersinliler yerel yönetimlerin özellikle de belediyelerin konuya duyarsızlığına isyan ederek, kentte öncelik verilmeyen kentsel dönüşüm sürecinin hızlandırılması için çağrıda bulunduğu gözlemlendi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA