Mersin Büyükşehir bürokratlarına ulaşılamıyor! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Mersin Büyükşehir bürokratlarına ulaşılamıyor!



 

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 Yılı Eylül Ayı Olağan Toplantısı II. Birleşimi, Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in katılmadığı toplantıyı CHP’li Ali Uyan yönetti.

Toplantıda Mersin Büyükşehir Belediyesi bürokratlarına yönelik muhalefetin sert eleştirileri gündeme geldi.

 

“BÜROKRATLARIMIZA BİZ NE ULAŞABİLİYOR NE DE ÇÖZÜM ÜRETEBİLİYORUZ”

Sık sık bu konuda eleştirilerde bulunan MHP’li Meclis Üyesi İlhan Çokgün, serzenişte bulunarak, “Serzenişimi ben iki ay önce ki mecliste de dile getirmiştim. Maalesef bizim bürokratlarımıza biz ne ulaşabiliyoruz, ne de çözüm üretebiliyoruz. Bürokratımız burada meclise geldiğinde cevaben her şey güllük gülistanlıkmış gibi anlatıyor. Tabi biz bunu daha öncesinde işte Ulaşım ve Çevre Koruma Daire başkanları burada, konuları kendilerine izah ettiğimizde mutlaka ve mutlaka bir defansla karşılaşıyoruz. Hiçbir sorun yokmuş gibi, her şey güllük gülistanlık gibi davranılıyor.

İki ay önce de bahsetmiştim Tırmıl Sanayi Sitemizde biz sinyalizasyon sıkıntımız var, 5 yıldır bunun dilekçesini veriyoruz takipçisiyiz ama hala sonuç üretemedik. O meclis oturumunu da siz yönetiyordunuz.

Çevre Koruma Dairesi ile ilgili sanayimizin sıkıntılarını hala çözemedik. Bizim daire başkanımız maalesef altındaki müdürüne söz geçiremiyor. Bunlar acı ama gerçek” dedi.

 

“GELİN, GERÇEKLERİ GÖRÜN”

Meclisi Yöneten CHP’li Ali Uyan, “İfadeniz acı ama gerçek değil” tepkisi verirken, İlhan Çokgün, “İfademin ne kadar gerçek olduğuna gelin kahvemi için yerinde siz de canlı canlı şahit olun” dedi.

Uyan ise “Bizim daire başkanlarımızı; sadece meclisi gelip diğer günler tatile mi çıkıyorlar? Hayır görevlerinin başındalar, 7/24. Telefonları da açık. İletişim konusunda bir sıkıntı var ise bir şey diyemiyorum.

Ben de belediye meclis üyesiyim. Bir ilçede sürekli sahada olan biriyim. Her zaman en ve vatandaşlar bürokratlarımıza ulaşamayan hiç kimse yok, bunu ilk defa sizden duyuyorum. Bırakın daire başkanlarımıza şube müdürlerine de alt birimlere de tüm vatandaşlar ulaşıyor. Ama aksaklık, gecikme var ise bunun da sebebi vardır. Her talep ettiğiniz yerine gelemiyorsa bunun bir sebebi vardır. Bilerek yapılmamış bir şey değildir. Ya teknik ya da mevzuat konusunda sıkıntı vardır. Bürokratlara ulaşamıyoruz’ iddiasını zinhar kabul etmiyoruz” dedi.

 

“SÖZ KONUSU DEĞİL”

Ayrıca Genel Sekreter Olcay Tok da, “Sayın meclis üyemizin sözlerine cevap vermek istiyorum. Bürokratlarımızla ilgili sayın Vahap Seçer göreve geldiği günden itibaren hem muhtarlarımızın, hem vatandaşlarımızın hem de özellikle meclis üyelerini bize ulaşamama gibi bir durumları söz konusu değildir. Eğer öyle bir durum olursa sayın başkanımız Vahap Seçer’in bilgisi dahilinde gerekli işlem mutlaka yapılır. Bugüne kadar biz bu konuda sürekli teşekkür alan bir belediyeyiz” diye konuştu.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA