Hayvancılar güneş enerjisi ile elektriğe kavuşuyor | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Hayvancılar güneş enerjisi ile elektriğe kavuşuyor



 

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye'de küçükbaş hayvan sayısı en fazla olan iller arasında yer alan Mersin’de, göçer hayvancılara güneş enerjisi desteği sürüyor.

Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce Bozyazı’da; küçük ölçekli tarım işletmelerinin sosyal ve ekonomik refah seviyelerini arttırmak ve yüksek kesimlerde tarım ve hayvancılık yapan üreticilerimizi desteklemek amacıyla 600 rakım ve üzeri mahallelerde uygulanan Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında taşınabilir güneş enerjili sistem dağıtımı gerçekleştirildi.

 

TELEFON ŞARJ EDİP, BUZDOLABI KULLANABİLECEKLER

Bozyazı İlçesinde; Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu, Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir, Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ ve protokol temsilcilerinin katıldığı bir tören ile dağıtımı gerçekleştirilen güneş enerji sistemleri, elektrik enerjisinin bulunmadığı yerlerde çadırları aydınlatmak, buzdolabı ile ürünleri muhafaza etmek, televizyon seyretmek ve telefon şarj etmek gibi  temel ihtiyaçların karşılanması için büyük öneme sahip olup yüksek rakımda yaşamını sürdüren ve hayvancılıkla uğraşan göçerlerin olmazsa olmazları arasında yer alıyor.

Göçerlerin Yaşam Standartlarının Yükseltilmesi Ana Faaliyeti kapsamında 2023 yılında Mersin’in 8 ilçesinde toplam 195 yararlanıcı panel desteğinden faydalandı.

2024 yılında ise Gülnar Aydıncık Bozyazı ve Anamur ilçelerinde göçer hayvancılık yapan 40 üretici yüzde 80 hibe yüzde 20 ayni katkı ile güneş paneli desteğinden faydalandı.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA