Mersin DOB’dan Antep’e kültürel destek | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Mersin DOB’dan Antep’e kültürel destek



 

YUSUFCAN GÜDÜK

 

Türkiye’deki 6 devlet opera ve bale müdürlüğünden biri olan ve bölgenin kültür sanat mutfağı olarak özellikle klasik sahne sanatları ile sanatseverleri buluşturan Mersin Devlet Opera ve Bale (Mersin DOB) Müdürlüğü, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Mersin DOB son olarak Gaziantep’te 4-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası Gastronomi Festivaline kültürel destek verecek. İmza atılacak temsiller ile Antepliler opera ve baleye doyacak.

 

MERSİN SAHNESİ İLE BÜYÜLECEYECEK

Halk müziğinden tasavvuf musikisine, klasik müzikten operaya, popüler müzikten dünya ezgilerine ve tiyatroya kadar geniş bir yelpaze ile Gaziantepliler belirlenen festival alanlarında sahne performansları ile buluşacak. Devlet Tiyatroları ile Devlet Opera ve Balesi’nin sezon boyunca kapalı gişe sahnelenen oyunları ve performansları da festivalde yer alacak.

Mersin Devlet Opera ve Bale sanatçılarının ‘’Senfonik İncesaz’’ konseri Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde, ‘’La Traviata G. Verdi (Rejili konser)’’, ‘’Muhteşem Gatsby G. Gershwin’’ bale temsili ve ‘’Bremen Mızıkacıları-F. J. Breuer’’ çocuk müzikali Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak.

 

ÖNEMLİ TEMSİLLER İZLENEBİLECEK

Ayrıca Devlet Tiyatrolarının önemli temsilleri; Yüzyıllık Destan “Ateş” ve Yüzyıllık Destan “Savaş”, ‘’Kadınlar, Filler ve Saireler’’, ‘’Fareler ve İnsanlar’’, ‘’Kral Olmak İstemeyen Aslan’’, ‘’Otoban Köpekleri’’, ‘’Donör’’, ‘’Kapıların Dışında’’, ‘’Masal Yolu’’ tiyatro oyunları Gaziantep Devlet Tiyatrosu Şehitkamil Sahnesi’nde festival kapsamında izlenebilecek. ‘’Uçtu Uçtu Hezarfen’’ ve ‘’Entrikalı Dolap Komedyası‘’ Gaziantep Şehir Tiyatrosu Onat Kutlar Sahnesi’nde sanatseverlerle buluşacak. ‘’Filistin Hakkında Konuşmalıyız’’ tiyatro oyunu Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek.

 

ÜNLÜ İSİMLER DİNLEYİCİLERLE BULUŞACAK

Festival süresince birbirinden önemli isimler düzenlenecek söyleşilerde dinleyicileriyle bir araya gelecek. Türk Sinemasının önemli isimlerinden Serdar Gökhan söyleşi programıyla sevenleriyle buluşacak. ‘’Züleyha ile Sınırsız Sohbetler’’in konuğu Beyhan Budak olurken ‘’Sabiha Doğan & Merve Aydın’’, ‘’Sevgi Deniz & Selçuk Tokaç’’, ‘’Sevda Türküsev & Işıl Açıkkar’’, ‘’Senai Demirci & Alper Kış’’, ‘’Dosta Doğru ile Nihat Hatipoğlu’’, ‘’Esra Elönü & Hasan Kaçan’’ ‘’Hilal Koçyiğit ile Sözle Özün İzinde’’ Yazar buluşması, ‘’Geleceğe Miras Projesi Konuşmaları: Prof. Dr. Kutalmış Görkay ve Prof. Dr. Atilla Engin’’ söyleşisi ve ‘’Kaçakçılıkla Mücadele Konferansı’’, ‘’Kaçakçılıkla Mücadele Söyleşisi’’,  “İlaçsız Yaşam” konusuyla Dr. Ümit Aktaş ile Söyleşi ve ‘’Gençlerle Başbaşa’’ başlığıyla Hop Dedik Ayhan & Mehmet Aydın’’, Ömer Başdoğan ile Gazeteci Mehmet Akif Ersoy farklı konulardaki söyleşileri ve konferanslarıyla Gazianteplilerle bir araya gelecek.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA