Mersin’de büyük deprem tatbikatı | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Mersin’de büyük deprem tatbikatı



 

YUSUFCAN GÜDÜK

 

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında 12 Eylül'de dört ilde eş zamanlı deprem tatbikatı yapılacak.Mersin, Niğde, Adana ve Konya'da gerçekleştirilecek tatbikat, 7 büyüklüğünde bir deprem senaryosuna dayanacak. Tatbikatın merkez üssü olarak Mersin'in Tarsus ilçesi ve Ecemiş fay hattı belirlenmiş durumda. Senaryoya göre, 7 büyüklüğünde bir depremin meydana gelmesi öngörülüyor.

 

4 ŞEHİR, 7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM TATBİKATI

Tatbikatın amacı, afet durumlarında şehirlerin hazırlıklı olmasını sağlamak ve kriz anlarında koordinasyonun nasıl yürütüleceğini test etmek.

AFAD'ın hazırladığı plana göre, tatbikat sırasında Mersin, Niğde, Adana ve Konya illerinin etkileneceği varsayılan afet durumunda, Antalya, Kayseri, Çorum, Sakarya, Ankara ve Eskişehir'den destek birimlerinin sevki planlanacak.

AFAD yetkilileri, tatbikata katılan tüm iller için hazırlıkların titizlikle yapıldığını ve gerçek bir deprem durumunda vatandaşların bilgilendirilmesi için kullanılan prosedürlerin test edileceğini ifade etti. Vatandaşların tatbikat hakkında bilgi almak ve olası endişeleri gidermek için AFAD’ın resmi kanallarından duyurulara dikkat etmeleri gerektiği vurgulandı.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA