Akdeniz ve Toroslar’ın sınırı değişiyor! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Akdeniz ve Toroslar’ın sınırı değişiyor!



 

HEDİYE EROLU

 

Mersin merkezdeki iki büyük ilçe olan Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde, 1/5 in ölçekli Nazım İmar Planları’nın yapımı devam ederken, ilçe belediyeleri sınır değişikliği için harekete geçti. Sessiz sedasız iki ilçe belediye meclislerinde kabul edilen düzenleme Büyükşehir Belediye Meclisine gönderildi.

 

MAHALLE SINIRLARI ARASINDA UYUMSUZLUK OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

İlk olarak Akdeniz Belediye Meclisi’nin Eylül ayı meclis ayı toplantısının ilk toplantısında komisyona gönderilen konu teklifi, meclisin ikinci birleşiminde karara sağlandı.

İdareden gelen teklif gerekçesinde; Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli İlçeleri 2.Etap 1. Bölge 1/5000 Ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı ve Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin 21.11.2022 tarih ve 620 sayılı kararı ile onaylanıp yürürlüğe girmiştir. Söz konusu Nazım İmar planı kararları doğrultusunda 2. Etap 1. Bölge 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı sınırları içerisinde plan kararları ile mevcut idari mahalle sınırlarımız arasında uyumsuzluk olduğu tespit edilmiş, plan kullanım kararlarının üretilmesinde ve planların yürürlüğe girmesine müteakip yapılacak olan İmar uygulamasında sorun yaşanılmaması için söz konusu mahallelerde doğal ve yapay eşiklere göre mahalle sınır değişikliği yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur” denildi.

Bu kapsamda 1/5000 ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planında belirlenen yapay eşiklere ve mevcut doğal eşiklere göre hazırlanan (Tapuda Arpaçsakarlar, Camili, Civanyalağı ve Yalınayak kayıtlı) Camili, Civanyaylağı, Dikilitaş, Yeşilçimen, Çilek, Şevketsümer ve Güneş Mahalle sınırları değişikliği ile ilgili teklif ilgili komisyonlarda kabul edildi.

Teklif mecliste de oy birliğiyle kabul edilerek Büyükşehir Belediyesine gönderildi.

 

“ARAZİLERDE PLANLAMA YAPILAMIYORDU”

Aynı şekilde Toroslar Belediye Meclisi de Eylül ayı meclis ayı toplantısının ilk toplantısında komisyonlar sevk ettiği konuyu, ikinci toplantıda gündemine aldı. Toplantıda düzenleme ile uyumsuzluğun giderildiği belirtilerek sorun teşkil edecek sınırların düzenletildiği belirtildi. Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, konunun çok uzun zamandır çözülemeyen bir mesele olduğunu belirterek, “Bundan kaynaklı özellikle sınır hattında yer alan bir kısım arazilerde planlama yapılamıyordu. Planlama yapılsa da uygulama yapılamıyordu, bir sürü sorun yaşanıyordu. Kaldı ki buralar lojistik depolama bölgeleri olup bundan kaynaklı da bir dolu yapı yönetmeliğine aykırı inşaatlar vs oluşmaya başlamıştı. Belediyemizin bu bölgeye yönelik 1/1000 ölçekli uygulama imar planları da bitmek üzere zaten. Hızla uygulamayı yaparak buraları yeniden yatırımcıların kullanımına açılacak” dedi.

Başkan Yıldız, daha sonra teklifi komisyonlardan geldiği şekilde oy birliğiyle kabul ederek, Büyükşehir Belediyesine gönderdi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA