27 yeni muhasebeci göreve hazır | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

27 yeni muhasebeci göreve hazır



 

YUSUFCAN GÜDÜK

 

Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından, mali müşavirlik yeterlilik sınavını başarı ile tamamlayan ve ruhsat almaya hak kazanan muhasebeciler için ruhsat töreni düzenlendi. Törende 27 muhasebeciye ruhsatları meslek mensupları tarafından verildi.

Törene; Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Meclis Üyesi Erol Dibo ile birlikte katılırken, müşavir ve muhasebeciler ile iş dünyası temsilcileri de salonda yerini aldı. Mersin SMMMO Başkanı Emin Levent Türkili’nin ev sahipliğinde düzenlen törende, sınavda başarılı olan 27 muhasebeciye ruhsatları verildi.

 

“YILMADAN YOLUNUZA DEVAM EDİN”

Törende konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, belirli bir eğitim ve yeterlilik sürecinden geçerek mesleğe yeni adım atan adayları tebrik etti. Bunun yeni bir başlangıç olduğunu ancak hayat boyu öğrenmenin devam ettiğini belirten Çakır, yaşamın ve mutlu olmanın yolunun sürekli öğrenmekten geçtiğini söyledi. Anadolu coğrafyasının zorlu şartlarına rağmen fırsatları da içinde barındırdığını kaydeden Çakır, “Ülkemize karşı sorumluluğumuz var. Zor şartlardan geçiyoruz. Bu süreçleri ancak güç birliği yaparak aşabiliriz. Altın bileziğinizi kolunuza taktınız, size tavsiyem yılmadan yolunuza devam etmenizdir” dedi.

 

İŞBİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞMAYA DEVAM

İş dünyasının karşılaştığı sorunların çözümü için Meslek Odalarıyla iş birliği içinde çalıştıklarına da değinen Çakır, örnek olarak sektörleri zorlayan enflasyon muhasebesiyle mücadeleyi gösterdi. Bu konuda üstlerine düşen görevi yaptıklarını, gereken girişimlerde bulunduklarını kaydeden Çakır, “Enflasyon muhasebesi adı altında firmalarımızdan gerçekleşmeyen bir kar üzerinden vergi alınmasını yanlış buluyoruz. Enflasyonu düşürecek çalışmalar yürütürken ihracatçı, sanayici, üreticiyi koruyamazsak sıkıntı yaşarız. Bunu yaparken birlikte hareket etmemiz, üyelerimizi firmalarımızı ihracatımızı, üreticimizi koruyarak gitmemiz lazım” diye konuştu.

 

MALİ MÜŞAVİRLİK; MEŞAKKATLİ, SABIR VE ÖZVERİ İSTEYEN BİR İŞ

Mersin SMMMO Başkanı Emin Levent Türkili ise mali müşavirlik sürecinin oldukça meşakkatli, sabır ve özveri isteyen bir süreç olduğunu vurgulayarak, mesleğe başlayanları tebrik etti.

Türkili, “Zor ve meşakkatli bir yoldan geçerek bugün burada ruhsat almaya hak kazandınız bu uzun yoldaki emeğinizden ve azminizden ve başarılarınızdan dolayı sizleri bu başarının oluşmasında sizlere destek olan eşlerinizi ailelerinizi ve usta öğreticilerinizi sizler adına kutluyor sizler adına teşekkürlerimi sunuyorum.

Değerli meslektaşlarım Mustafa kemal Atatürk derki Ülkesini en çok seven işini en iyi yapandır bu bağlamda tüm kurul ve komisyonlarımızla, komitelerimizle mesleki sorunlarımızın çözümü ve mesleğimizi kamusal tanınırlığı için gece gündüz demeden sağlığımız ve gücümüzün yettiğince çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarımızın meyvesini de alıyoruz. Çünkü sizler daha şanslısınız, 34 yıldır hayata geçiremediğimiz Vergi Dairesi Başkanlığında, Ticaret ve Sanayi Odasında, Sosyal Sigortalar Kurumu il müdürlüğünde siz meslektaşlarımın kullanımı için Mali Müşavir Çalışma Birimlerini bu dönem oluşturduk. Bu oluşumlarda emeği geçenlere onay verenlere tekrar teşekkür ediyorum.

Aynı zamanda enflasyon muhasebesi düzeltmesinde koordineli çalışmamızdan dolayı da teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 

“SAYIMIZ ARTMALI”

Her ne kadar her şey dijitalleşse de bu paydaş kurumlarda bir odamızın ve amblemimizin orda olması kurumsal kimliğimizi tanınırlığı açısından bizim için büyük önem taşımaktadır. Bu dönem artık paydaş kurumlarımız yöneticileri, ulaşılamayan bir yönetici profilinden uzaklaşarak meslek mensuplarının sorunlarını bilen çözümler konusunda yardımcı olan bir yönetici olarak ve kurumun gülen yüzü olmuşlardır. Bu yöneticilerimizin sayılarının artmasını diliyoruz. Tabi ki burada bizlerin çalışmalarının da iletişim ve yaklaşımlarının da kendimizi ve sorunlarımızı birebir kendilerine anlatabilmemizin de büyük katkısı olduğuna inanıyoruz.

 

“BİRLİK VE DAYANIŞMA İÇİNDE OLUN, MESLEKİ MÜCADELELERDE YER ALIN”

Bugün itibari ile büyük bir ailenin üyesi oldunuz, hep beraber el ele kol kola omuz omuza vererek sizlerle birlikte sizlerden alacağımız güçle mesleki mücadelemize hep birlikte devam edeceğiz ve bu aile her gecen gün dahada büyüyerek her zaman yanınızda olacaktır. Bu yüzden sizleri odamızın tüm faaliyetlerine katılmaya birlik ve dayanışma içinde olmaya mesleki mücadelelerde yer almaya davet ediyorum” dedi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA