Milli Eğitim camiası koordinasyon toplantısında buluştu | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Milli Eğitim camiası koordinasyon toplantısında buluştu



 

Haber Merkezi

 

Mersin’de Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, ‘2024-2025 Eğitim- Öğretim Yılı Koordinasyon ve Okul Güvenliği Toplantısı’ gerçekleştirildi.

Mersin Üniversitesi Akdeniz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Kaymakamlar, Kurum Amirleri, il merkezi ve ilçelerimizden gelen Okul Müdürleri ile Müdür Yardımcıları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, Mersin Valiliği’nin himayesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen proje ve faaliyetler ile Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi hakkında bilgilendirme ve video gösterimleri gerçekleştirildi.

 

MİLLİ EĞİTİM’DEN ÇALIŞMALARLA İLGİLİ KAPSAMLI SUNUM

Programda bir konuşma gerçekleştiren Vali Pehlivan; “Yeni eğitim öğretim sezonunun hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Okullarımızda yürütülen hazırlık çalışmalarının ardından yeni eğitim öğretim sezonunu bu hafta itibariyle başlatmış bulunuyoruz. Okullarımız yaklaşık 3 aylık bir aradan sonra öğrencilerine ve öğretmenlerine kavuşarak yeni başarılara ve hedeflere doğru yol almaya başladı.

Toplantının başında İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan sunumları hep birlikte izledik. Bu sunumlar içerisinde yeni bir eğitim öğretim yılına girerken bugüne kadar yapılan çalışmalar, uygulanan projelerle ilgili özet bilgiler aktarıldı. Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yürürlüğe konulan ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne ilişkin bilgiler paylaşıldı, sunumlar yapıldı.

 

“UYGULAMADA HERHANGİ BİR AKSAKLIK OLUŞMASIN”

Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle yürürlüğe giren Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, ‘Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi’ ve bununla ilgili detaylı genelgeler, talimatlar ve bunların uygulamadaki takibi hususu ziyadesiyle önemlidir. Bütün Milli Eğitim Müdürlerimiz ve Okul Müdürlerimizin, özellikle yeni bir eğitim öğretim sezonuna girerken bu yıl ortaya konulan hedefleri içeren bütün genelgeleri, talimatları, mevzuatla ilgili açıklayıcı nitelikteki tamimleri yakından takip etmeleri gerekmektedir ki, bir idareci olarak okulda hem öğretmenlerimizi hem de öğrencilerimizi sağlıklı bir şekilde yönlendirebilesiniz ve uygulamada herhangi bir aksaklık oluşmasın.

 

DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR, ALINACAK TEDBİRLERİ DEĞERLENDİRİLDİ

Geçtiğimiz hafta Sayın Milli Eğitim Bakanımız ve Sayın İçişleri Bakanımızın başkanlığında, 81 İl Valilerinin iştirakleriyle bir toplantı gerçekleştirildi. Mersinimiz adına İl Milli Eğitim Müdürümüz, İl Emniyet Müdürümüz, İl Jandarma Komutanımız ile birlikte bu toplantıya iştirak ettik. Burada temelde okullarımızda; öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin güvenli, huzurlu, esenlik içerisinde eğitim öğretimlerine devam etmesi konusunda her yıl olduğu gibi bu yıl da yapılan ve yapılacak olan çalışmalar, dikkat edilecek hususlar, alınacak tedbirleri değerlendirildi. Bu vesileyle bu yıl için ortaya konulan ve uygulamaya geçirilecek olan hususlar da ele alındı.

 

‘TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ’ HASSASİYETİ

Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle, Milli Eğitim Bakanlığımızın hazırlıkları neticesinde uygulamaya konulan ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ ilk defa ana sınıflarında, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve liselerde uygulanmaya başlayacaktır. 

Yeni eğitim öğretim sezonu için Bakanlığımız tarafından üç ana başlık belirlenmiş durumdadır. 1.’si Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, 2.’si Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi, 3.’sü de ailelerin eğitim öğretim süreçlerine her zamankinden çok daha fazla dahil edilmesidir.

‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne baktığımızda; yıllardan beri eğitim öğretim hizmetlerinden elde edilen tecrübelerin, tespitlerin değerlendirildiği, dünyadaki örneklerin incelendiği, çağın gereklerinin dikkate alındığı, bilginin becerilerin ortaya çıkarılması ve geliştirilmesi yönünde rehber edinileceği, erdem, değer, eylem yaklaşımıyla geleceğin inşa edilmesinin hedeflendiği bir model ortaya konulmuş olduğunu görmekteyiz.

 

“ÇOCUKLARIMIZIN VE GENÇLERİMİZİN; YETENEKLERİNİN, BECERİLERİNİN KEŞFEDİLMESİ VE GELİŞTİRİLMESİ OLDUKÇA ÖNEMLİ BİR KONU”

Bu bağlamda, okul müdürlerimizin bu modele hakim olması, okuması, anlaması, idrak etmesi ve bunu süreci öğretmenlerimizle değerlendirmek, bugüne kadar olduğu gibi öğretmenlerimizin katkısı, emeği ve özverisiyle çocuklarımızın zihin dünyasına ve gönül dünyasına hitap ederek; kendini, ailesini, toplumunu ve dünyayı tanıyan, milletini, vatanını, tarihini, milli ve manevi değerlerini idrak etmiş, çağın gerektirdiği bilgilerle donanmış, çalışkan, üretken nesiller yetiştirme hedefiyle eğitim ve öğretim hizmetlerinin sürdürülmesi büyük önem arz etmektedir.

Çocuklarımızın ve gençlerimizin; yeteneklerinin, becerilerinin keşfedilmesi ve geliştirilmesi oldukça önemli bir konudur. Öğretmenlerimizin velilerimiz ile birlikte sürekli iletişim halinde olarak, öğrencilerimizin durumunun iyi analiz edilmesi, bilgi ve beceri durumuna göre uygun alanlara yönlendirilmesi konusunda rehberlik etmesi gerekmektedir.

 

“ÖĞRETMENLERİMİZİN EV ZİYARETLERİ YAPMASINI ÖNEMSİYORUZ”

Geçmişte; öğretmenlerimizin ev ziyaretleri yaparak öğrencilerimizin aileleri ile bir araya geldiği ‘Bize de gel öğretmenim’ başlığı altında uygulamalarımız oldu. Eğitim süreçlerinin ana öğelerinden olan öğrenci, okul, aile iş birliğini sağlamak amacıyla bu sene de öğretmenlerimizin ev ziyaretleri yapmasını, ev ortamında velilerimiz ile bir araya gelmesini önemsiyoruz.

Bizim hedefimiz Mersin'imizde, Mersin'imizdeki her ilçede, her okulda eğitim ve öğretimin kalitesini ve başarı düzeyini arttırmaktır.

 

‘KURUMA HAKİMİYET, KADROYA HAKİMİYET, KONUYA HAKİMİYET’

Kamu hizmetlerini yerine getiren özellikle idareci konumundaki kamu görevlilerimizden beklentilerimizi -çeşitli vesilelerle ifade ettiğimiz gibi- temel olarak 3 başlıkta topluyoruz; ‘kuruma hakimiyet, kadroya hakimiyet, konuya hakimiyet’. Burada kuruma hakimiyetten kastımız vurguladığımız, her idarecinin kurumuna, fiziki şartlarından donanımına, geçmişinden bugününe kadar A’dan Z’ye hakim olması; kadroya hakimiyetten kastımız personelini birlik beraberlik içinde, bir aile ruhuyla, sevgiyle, disiplinle ve özveriyle, iş, hizmet ve vatandaş odaklı bir çalışma anlayışı paydasında toplaması; konuya hakimiyet ise bir idarecinin başında olduğu kurumun veya birimin hizmet alanındaki konularına, mevzuatına, yerine getirilmekte olan iş ve işlemlere, bunlarla ilgili gelişmelere hakim olmasıdır. Amacımız eğitim kurumlarımızdan her bir idarecinin bu ve benzeri ideal ilkeler doğrultusunda çalışarak günden güne daha başarılı sonuçlar elde etmesidir.

Öğretmenlik gibi kutsal bir görevi yerine getirirken, geleceğimizi inşa ederken bazen bir söz, bir cümle, bir nasihat ile bir çocuğumuzun hayatını değiştirilebilir.

 

“GEREK PROJELERDE GEREK YARIŞMALARDA BAŞARILIYIZ”

Kıymetli öğretmenlerimizin emekleriyle; İl olarak gerek akademik çalışmalarda, sınavlarda gerek projelerde gerek yarışmalarda başarılıyız. Teknofest yarışmalarında elde edilen başarılar, bu bağlamda güzel bir örnek teşkil etmektedir. Teknofest’e en çok proje üreten illerin başında geliyoruz. Akademik olarak bu yıl üniversite sınavlarında tam puan alan, TYT'de birinci olan bir öğrencimiz Mersin'imizden çıktı. Bu örneklerin sayısını hep birlikte çoğaltma gayesi içerisindeyiz. Hedef elbette ki sadece sınavlarda, yarışmalarda başarı değil. Amacımız, öğretmenlerimizle, ailelerimizle birlikte hem ilgi ve yeteneğine göre başarılı hem de iyi insan yetiştirmektir.

 2024-2025 Eğitim Öğretim döneminde bütün okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize üstün başarılar diliyorum. Velilerimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyor; bu eğitim öğretim döneminin ilimize, ülkemize, milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş da bir konuşma gerçekleştirdi.

Öğrencilerin okullarda huzur ve güven içerisinde eğitimlerini sürdürmeleri için okullarda ve okulların çevresinde alınan tedbirler, bu konuda yürütülen çalışmalar ile kurumlar arası koordinasyonu gerektiren hususların ele alındığı toplantıda okul müdürleri talep, görüş ve önerilerini dile getirdi, muhtelif kararlar alındı.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA