İşçiler Mersin mitingde buluşacak | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

İşçiler Mersin mitingde buluşacak



 

YUSUFCAN GÜDÜK

 

Devrimci İşçi Sendikaları (DİSK), “Gelirde adalet, vergide adalet” talebiyle Eylül ayı başında başladığı eylemlerini sürdürüyor. Eylemlerin son adresi 13 Eylül’de Mersin olacak. DİSK Çukurova Bölge Temsilciliği’nin 13 Eylül’de Mersin’de Özgecan Aslan Meydanı’nda düzenleyeceği mitingde vergi ve gelir adaleti çağrısıyla alanları dolduracak işçiler, iktidara “Artık Yeter! Geçinemiyoruz” diye seslenecek.

 

“ARTIK YETER! GEÇİNEMİYORUZ”

Mitinge çağrı amaçlı bir açıklama yapan DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi ve Genel İş Mersin Şube Başkanı, mitinge tüm yurttaşlardan destek beklediklerini söyledi.

Sadece işçilerin, emekçilerin değil emek ve demokrasi güçleri ile sivil toplum örgütlerinin de mitinge katılım sağlayacağını aktaran Göksoy, mitingin, işçiler, emekçiler ve emekliler arasında yaşanan gelir adaletsizliği ve ağır vergi yüküne dikkat çekmek amacıyla “Artık Yeter! Geçinemiyoruz" sloganıyla gerçekleştirileceğini açıkladı.

 

“EMEĞİMİZ, HAKKIMIZ, ALIN TERİMİZ HİÇE SAYILIYOR”

Ekonomik krizin derinleştiğini ve düşük gelirlerle mücadele eden işçi sınıfının üzerindeki vergi yükünün giderek arttığını vurgulayan Başka Göksoy, “Bizden alıp patronlara veriyorlar, yoksulun cebinden zenginin kasasına kaynak aktarıyorlar. Bizim emeğimiz, hakkımız, alın terimiz hiçe sayılıyor” diyerek mevcut ekonomik politikaları eleştirdi.

Kemal Göksoy, mitingin temel talepleri arasında, asgari ücretin artırılması, emekli maaşlarının en az asgari ücret düzeyine çıkarılması ve emekli maaşlarının aynı oranda artırılması yer alıyor. Ayrıca, sendikalaşma, toplu pazarlık ve grev hakkı önündeki tüm engellerin kaldırılması da sendika tarafından vurgulanan önemli konular arasında.

 

“BIÇAK KEMİĞE DAYANDI”

Mitinge, DİSK Genel-İş Sendikası Genel Başkanı da dahil olmak üzere, çeşitli sendika liderleri ve binlerce işçi katılacak. Göksoy, adaletsizliklerin büyüdüğü ve haklara yapılan müdahalelerin arttığı bu dönemde, "Bıçak kemiğe dayandı. Biz sustukça, adaletsizlik büyüyor; cebimize, ekmeğimize, haklarımıza daha fazla el uzatıyorlar. Artık tek başına yaşam savaşı vermenin değil, hep birlikte ekmek ve adalet mücadelesini büyütmenin zamanıdır"" diyerek, işçi ve emekçilerin seslerini duyurma zamanının geldiğini ifade etti.

 

“GELİRDE, VERGİDE VE ÜLKEDE ADALET İSTİYORUZ”

DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi ve Genel İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy taleplerini şu sözlerle dile getirdi: “Gelirde, vergide ve ülkede adalet istiyoruz. Asgari ücret başta olmak üzere tüm ücretlerin artırılmasını istiyoruz. Bunun için sendikalaşma, toplu pazarlık ve grev hakkı önündeki tüm engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Emeklilikte adalet, emeklilere adalet ve insanca yaşam istiyoruz. En düşük emekli aylığının en az asgari ücret düzeyine yükseltilmesini ve tüm emekli aylıklarının aynı oranda artırılmasını talep ediyoruz”.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA