Defne üreticileri güneş tarlalarından dertli | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Defne üreticileri güneş tarlalarından dertli



 

Haber Merkezi

 

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, defne ve defne yağı sektörü temsilcileri Fatih Kula ve Turan Kula kardeşler ile üzüm sektörünün duayeni Sarılar Tarım sahibi Mustafa Sarı’yı ziyaret ederek sektörlerinin yaşadığı sıkıntıları ve talepler konusunda çözüm önerilerini istişare ettiler.

Ziyarette, yaşanan ekonomik sıkıntılardan en çok tarım sektörünün etkilediğini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, “Ekonomide yaşadığımız zorlukların en ağır yükünü tarım sektörü taşıyor. Ne yazık ki, tarımda fiyatlar maliyete göre belirlenmiyor. Tamamen piyasa koşullarına bağlı ve maliyetlerin altında bir fiyat oluştuğunda ya öz kaynaklar ya da kredi imkanlarıyla faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz” dedi.

 

“DEFNE ALANLARIMIZ SAHİPSİZ”

Fatih Kula ve Turan Kula kardeşler ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederek, “Tarımsal faaliyetler bizim için sadece bir iş değil, aynı zamanda bir yaşam biçimi ve gelenektir. Sektörde kalabilmek için sonuna kadar direnmek zorundayız. Dünyanın en kaliteli defne tabiatına sahibiz, ama bu alanlarımız doğru kullanılmıyor. Bizim çalışma alanımızda yaklaşık 700 dönüm güneş tarlası kurulu. Bu tarlaların etrafındaki doğal ve ıtri bitkiler yetişmez oldu. Defne alanlarımıza sahip çıkamıyoruz “dediler.

 

“KIRSAL KESİM VE TARIMDA ÇALIŞMA CAZİP KILINMALI”

Sarılar Tarımın sahibi Mustafa Sarı da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek “Son birkaç yıldır sektörde yaşanan kayıplar ve çekilmeler yaşansa da kırsal kesimi ve tarımda çalışmayı cazip kılacak uygulamalı mesleki eğitim politikası geliştirmek sektörün ve kırsal kesimin sürdürülebilirliği için şarttır. Tarımsal faaliyetlerin kırda sürdürülebilirliği sağlamak için uyumlu ve avantajlı bir istihdam politikası belirlemek hayati ve stratejik bir önem taşımaktadır. Bu noktada Borsamızın faaliyetlerini takip ediyor ve beğeniyoruz” dedi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA