4 bini aşkın market Mersinli üreticinin malını neden satın almıyor? | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

4 bini aşkın market Mersinli üreticinin malını neden satın almıyor?



 

Haber Merkezi

 

Mersin’in Gülnar, Mut, Aydıncık, Bozyazı, Anamur ilçelerinde incelemelerde bulunan ve Gülnar Mut Ziraat Odaları’nı ziyaret eden

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, gezileri sonrası Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) basın toplantısı düzenleyerek sorunları gündeme taşıdı.

Ekmen’in gündeminde Mersin Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz’ın geçtiğimiz günlerde “Tarım Kredi Kooperatif marketlerinin, üyeleri dahil, Mersinli çiftçiden doğrudan ürün almamasına dair eleştirileri” yer aldı.

 

“ÇİFTÇİYİ TÜCCARIN İNSAFINA BIRAKMAYIN”

Milletvekili Ekmen, Mersin’in Türk tarımına katkısı ve belirli ürünlerde üretim birincisi bazı ürünlerde de rakipsiz olmasını hatırlatarak, Mersinli çiftçinin ürünlerini Tarım Kredi Kooperatiflerinin alıp satmamasına sert tepki gösterdi.

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın’a çağrıda bulundu. Ekmen, “Mersinli çiftçinin ürünlerini dört binden fazla marketi olan Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü alıp satmıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Bu konuda Mersin Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz'ın büyük bir mücadelesi var. Dört bini aşkın markete sahip Tarım Kredi Kooperatifi gelip Mersin'in çiftçisinden doğrudan ürün satın almıyor. Burada çiftçiyi tüccarın insafına, vicdanına yani zaman zaman insafsızlığına ve vicdansızlığına terk ediyor” ifadelerini kullandı.

Ekmen, geçtiğimiz yıl narenciyenin şu anda da şeftalinin maliyetine dahi satılamadığına dikkat çekerek, tarım Kredi kooperatifi marketlerinin satın alma yapması halinde bunun çiftçi lehine dengeleyici ve düzenleyici bir durum oluşturacağını ifade etti.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA