Öğrencilere uzman eğitmenler yüzme eğitimi verdi | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Öğrencilere uzman eğitmenler yüzme eğitimi verdi



 

Haber Merkezi

 

Mersin Erdemli Belediyesi tarafından “sporun her dalında” mottosuyla 13 dalda aynı anda 6 bin öğrenciye eğitim veriliyor. Bu spor dallarından birisi ise yüzme.

Minik eller kulaç açtı, eğitim sonrası yüzmeyi öğrendi. Mersin Erdemli Belediyesi tarafından düzenlenen ücretsiz yüzme kurslarına çocuklar akın etti, iki ay süren eğitim sonrası sertifikalarını aldı.

Erdemli Belediyesi açtığı yüzme kurslarıyla hem çocukların keyifli anlar yaşamasını sağladı, hem de alanında uzman eğitmenlerle yüzme eğitimi verdi.

Sıfır rakımından Toroslar’ın zirvesine sporun her dalında eğitim veren Erdemli Belediyesi yaz spor kursları kapsamda 6-15 yaş aralığında 1000 çocuğa yüzme kursu verdi. Yüzme öğrenmek isteyen çocuklar yaşlarına göre gruplar halinde eğitimlere alındı. Alanında uzman eğitmenler tarafından kendilerine verilen yüzme derslerini başarıyla geçip yüzme öğrenen çocuklara sertifikalarını Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara verdi.

On iki ay boyunca sporun her dalında öğrencilere ücretsiz eğitim verdiklerini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, “ Bugün yüzme kursumuzun katılım sertifikasını düzenliyoruz. Yaz döneminde yaklaşık binin üzerinde öğrencimize yüzme eğitimi verdik. Çok şükür bugün de son gündeyiz. Tabi sadece yaz okullarında değil kış okullarında devam etmekte. 13 farklı branşta 6 binden fazla öğrencimize eğitimlerimiz devam edecek. Hep şunu söylüyorum, çocuklarımızın yüzündeki gülümseme her şeye bedel. Onların enerjisiyle biz de enerji buluyoruz. Bugün de katılım sertifikasını düzenleyeceğiz. Onlarla bir arada olduğumuz için çok mutluyuz. Hayatın her anında sporun her dalında Erdemli Belediyesi öğrencilerimizle iç içe birlikte” diye konuştu.

Kursa gelmeden önce çok yüzme bilmediğini ifade eden Nazlı Kaya, Ben buraya gelmeden önce yüzme bilmiyordum. Buraya geldim çok çabuk yüzmeyi öğrendik, eğlendik. Mustafa Kara sayesinde bu organizasyonu yaptığı için de teşekkür ederiz” diye konuştu.

Yüzmeyi öğrendiği için çok mutlu olduğunu Alp Yavuz, “ Yazın burada Başkanımız sayesinde yüzmeyi öğrendik. Kesinlikle çok eğlenceli, ilk gün ve son gün güzeldi” diye konuştu.

Yüzme kursunu arkadaşlarıyla eğlenerek geçirdiğini ifade eden Sena Kaya, “ Arkadaşlarımla çok eğleniyorum, burada çok neşeli hocalar çok iyiler, belediye Başkanımıza çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Kızının bu kurs sayesinde yüzmeyi öğrendiğini ifade eden Fatma Yılmaz, “ Daha önce kızım yüzme bilmiyordu. 6 yaşındaydı ve bu yıl 7 yaşında ve yüzmeyi öğrendi, çok memnunuz” diye konuştu.

Çocuklarının Erdemli Belediyesi kursları sayesinde eğitim aldığını ifade eden Ayşe Döndü, “ Başkanımızı her zaman destekliyorum, yaptığı projeleri destekliyorum. Çocuklarım onların sayesinde yüzme kursuna gitti, tenis kursuna gitti, basket kursuna gitti. Başarılarının devamını diliyorum ve bu kursların her yıl devam etmesini talep ediyorum” diye konuştu.

Öte yandan yüzme kursu sertifika töreni sonrası sona erdi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA