Mersin’in gözü e ticarette | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Mersin’in gözü e ticarette



 

Haber Merkezi

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hakan Sefa Çakır, Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte Ticaret Bakanlığı himayesinde, Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) tarafından organize edilen ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) iş birliğiyle desteklenen İstanbul Küresel E-İhracat Zirvesi’ne katıldı. Organizasyonda küresel pazar liderleri, e-ticaret satıcıları, perakendeciler, distribütörler, entergatörlerle e-ihracat konsorsiyumları buluştu.

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte genel nitelikli alım heyeti de düzenlendi. Bu kapsamda, Amazon, Ajio, Allegro, About You Se, Apparel Group, Digikala, eMag, Fashion Days, FlipKart, Fruugo, Joom, Jumia, JD Central, Kaufland, Myntra, Namshi, Noon, Nykaa Fashion Ltd, Otto, Ozon, Reliance, Shein, Shopee Sokoni Online (Africasokoni), Temu, Tmall, Walmart, Wayfair gibi 25'in üstünde bölgesel ve küresel nitelikteki pazaryerinden yaklaşık 100 kişilik bir alım heyeti, ihracatçı firmalarla ikili iş görüşmeleri yaptı.

Zirveye katılan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 2022'de yaklaşık 2,17 milyar dolar olan e-ihracatın, 2023'te yüzde 131 artarak 5 milyar doları aştığını belirterek, "2024'ün sonuna kadar toplamda 8 milyar dolar e-ihracata ulaşmayı hedefliyoruz" dedi. Firmalara yardımcı olabilmek adına E-Kolay İhracat Platformu’nu kuracaklarını bildiren Bolat, bu platformla firmalara e-ihracat ve dijital pazarlama konusunda eksiklerini tamamlayabilecekleri kapsamlı bir bilgi kaynağı sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Daha çok Mersin firmasını e-ihracatla tanıştırmak istediklerini kaydeden MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ise böylesi zirvelerin büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, firmaların ticaretin dönüşümünü yakından takip edip e-ihracat stratejilerini oluşturmasının bir zorunluluk haline geldiğini ifade etti. Ticaret Bakanlığı’nın e-ihracata yönelik mevzuatını hazırladığını, bu konuda çeşitli destekler verildiğini kaydeden Çakır, daha çok firmayı bu desteklerden yararlanmaya davet etti.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA