Limon için toplu ilaçlama uyarısı | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Limon için toplu ilaçlama uyarısı



 

Haber Merkezi

 

Mersin’in Silifke ilçesinde Atayurt Hal Derneği Başkanı ve limon üreticisi iş insanı İbrahim Kaynar, limon zararlıları ile mücadelenin toplu olarak yapılmasının, limonun kalitesinin yükselteceğini, zararlı haşerelerin de ortadan kalkabileceğini dile getirdi.

 

BİLİKTE İLAÇLAMA YAPILMALI

Silifke Sesimiz Gazetesine açıklamalarda bulunan Kaynar, “Bugünlerde limon bahçelerimizde kırmızı örümcek ve pas böceği (uyuz) yaygın bir şekilde görülmektedir. Bu konuda birlikte hareket edelim. Komşumuzun limon bahçesi varsa, ilaçlamayı birlikte yapmak için görüşelim. Yan yana birçok bahçe var. Komşularımızla görüşerek, birlikte ilaçlama yapalım ve bunun yararlarını anlatalım. İnanıyorum ki komşularımız da birlikte yapılan ilaçlamalardan memnun kalacaklardır.

 

“BELEDİYELERİMİZDEN DESTEK BEKLİYORUZ”

Narenciye ürünleri her yerde var. Ve herkes dikimini yapabiliyor. Belediyelerimizin park ve bahçeler müdürlükleri ve Karayolları güzergahında bulunan refüjlere dikimi yapılan narenciye benzeri ağaç ve fidanların belediyelerimizden ilaçlamalarını arzu ediyoruz. Özellikle narenciye bahçelerine yakın olan alanlarda bulunan turunç ve benzeri ağaçlardan yayılan hastalıkları önlemenin tek yolu, bu ağaçların ilaçlanması olacaktır. Yeşile ve ağaçlandırmaya karşı asla değiliz ancak hastalıklı büyüyen ağaçların zarar vereceğini biliyoruz. Narenciye üreticileri olarak bu konuda belediyelerimizin bizlere yardımcı olmalarını arzu ediyoruz.

 

MİRASÇILARIN BAKMADIĞI BAHÇELER

Narenciye üreticileri için diğer önemli bir konu ise, mirasçılara kalan bahçelerin bakımlarının yapılmaması nedeni çevresine de hastalık yayması. Mirasçılar bahçelere bakmıyor, mirasçıların bakmadığı narenciye bahçelerine ilgili kurum ve kuruluşlarımızın desteğini bekliyoruz.

 

HER EVİN BAHÇESİNDE OLANLAR!

Biz narenciye üreticileri için en büyük sorunlardan birisi de her evin bahçesinde limon, portakal, mandalina ve turunç meyvelerinin olması. Halkımız bir iki meyve yemek, ihtiyacını görmek için bahçesine dikiyor ancak bakımları yapılmayan bu ağaçlar zaman içerisinde çevreye hastalık yayıyor. Evinin bahçesinde narenciye ürünleri olan vatandaşlarımızın da bu ağaçlara bakım yapmalarını ve zararlılara karşı ilaçlı mücadele yapmaları halinde, Silifke’de narenciye üretiminin kalitesi ciddi bir şekilde artacak ayrıca sürekli bakım ve ilaçlama sayesinde, zaman içerisinde bu zararlılardan narenciye bahçeleri kurtarılacaktır.

 

“DUYARLI OLMAK ZORUNDAYIZ”

Bir ağacı olan da bin ağacı olan da duyarlı olmak zorunda. Bir ağaç diken de, bin ağaç diken de diktikleri narenciye ürünlerinden yararlanıyorlarsa, sorumluluklarını yerine getirmek zorundalar. Maliyetlerin düşmesi için de insanlarımızın sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyor. Böylelikle üretim maliyetlerinde ciddi bir azalma olurken, üretim kalitesi de ciddi şekilde yükselecektir” diyerek, ilgili, yetkili ve narenciye bahçesi ve ağacı olan herkesi duyarlı davranmaya çağırdı ve narenciyede hayırlı, bereketli ve kaliteli bir sezon dileğinde bulundu.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA