Mersin tarım zararlıları ile mücadelede kararlı | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Mersin tarım zararlıları ile mücadelede kararlı



 

Haber Merkezi

 

Mersin’de Vali Ali Hamza Pehlivan, başkanlığında, Tarım Zararlıları ile Mücadele konusunda Mersin Valiliği himayesinde devam eden çalışmalar hakkında değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Doğu Akdeniz Meyve Sineği Mücadele Bölge Koordinatörü Ahmet Güneş, Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitü Müdürü Dr. Miraç Yayla, Ulusal Turunçgil Konseyi Başkanı Kemal Kaçmaz, Ulusal Turunçgil Konseyi Başdanışmanı ve Üretici Çiftçi Mehmet Mühür katıldı.

 

MERSİN, YAŞ SEBZE VE MEYVE İHRACATINDA TÜRKİYE’DE 1. SIRADA

Tarımsal üretimde zararlı organizmalarla mücadelede kültürel, biyolojik-biyoteknik mücadelenin önemine dikkat çeken Vali Pehlivan; “Verimli Çukurova bölgesinde bulunan Mersin İlimiz, yıllık 3,6 milyon ton meyve üretimi ile Türkiye sıralamasında birinci sırada yer almaktadır. Narenciye üretimi açısından önemli bir seviyede olan ilimizde geçen yıl bir milyon 661.486 ton narenciye üretilmiş olup, bir milyon 511 bin 99 ton ile yaş sebze ve meyve ihracatıyla Türkiye’de 1. sırada yer almaktadır. 100’ün üzerinde ticareti yapılan bitkisel ürün üretilen Mersinimizde, zararlı organizmalarla mücadele yöntemleri hakkında emektar çiftçilerimiz bilgilendiriliyor, bilinçlendiriliyor, ekiplerimiz ‘Çiftçimiz Nerede Biz de Orada’ anlayışıyla sahada çiftçilerimiz ile birlikte kapsamlı çalışmaları devam ettirilmektedir.

 

EĞİTİMLERE 14 BİN 212 ÜRETİCİ KATILDI

Narenciye üretiminde; 2024 yılında İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından toplam 836 eğitim düzenlenmiş, eğitimlere 14 bin 212 üreticimiz katılmış, 46 sektör toplantısı yapılmış ve bu toplantılara 1.755 sektör temsilcisi katılmıştır. Narenciye üretiminde zararlı organizmalar ile mücadele eden çiftçilerimize destek olması amacıyla, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze bağlı 32 ekip 117 teknik personel sahada aktif olarak görev yapmaktadır.

 

ZARARLI ORGANİZMALARI TAKİP ETMEK ÜZERE 145 ADET SABİT İZLEME İSTASYONU VAR

Zararlı organizmaları takip etmek üzere 145 adet sabit izleme istasyonu bulunmakta olup İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz sürekli olarak takip çalışmalarına devam etmektedir. Tarım ve Orman Bakanlığı ile koordinasyon halinde, zararlılarla mücadele çalışmalarına İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte Büyükşehir Belediyesi, Kaymakamlıklar, Muhtarlıklar, Meslek Odaları, birlikler, çiftlik sahipleri ve çiftçilerime dahil olmasıyla oldukça olumlu neticeler alınmaya başlanmıştır. Önümüzdeki günlerde elde ettiğimiz sonuçları kamuoyuyla paylaşacağız” dedi. Vali Pehlivan, emeği geçen bütün kişi ve kurumlara teşekkür etti.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA