Mut sebze hali istiyor | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Mut sebze hali istiyor



 

Haber Merkezi

 

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Mut Sebze ve Toptancı Hali ile ilgili tahsis işlemlerinin bir türlü yapılmamasını TBMM gündemine getirdi.

Mut Ziraat Odası başkanı Muharrem Yılmaz ve yönetimini ziyareti sonrası yaptığı basın toplantısında, Mut’ta yarım aksak bir Toptancı Hali olduğunu söyleyen Ekmen, Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a çağrıda bulunarak, “Bu alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ait olduğu için tahsis yazısı aylardır Ankara'da bekliyor. Sn. Murat Kurum lütfen bu belediye muhalefet belediyesidir diye düşünmeyiniz. Bu alanın tahsis sürecini tamamlayınız ki burada bir hal inşa edilsin. Bu hal Mut ve Gülnarlı çiftçimizin kazancını ciddi şekilde arttıracak” dedi.

Mut ve Gülnar ilçelerinde çiftçi, esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında Mut Toptancı Hali'nin yetersiz kaldığını ve yeni bir hal ihtiyacının acil olduğunu gündeme taşıdı.

 

SEBZE HALİ OLMADIĞI İÇİN ÇİFTÇİ ÜRÜNÜNÜ VADEYLE SATIYOR

Mut hali ile ilgili tahsis işlemlerinin derhal yapılması gerektiğini ifade eden Ekmen, “Mut ve Gülnar havzası bir arada düşünülmeli. Bugün itibariyle Türkiye'nin sofralık kaysısını Nisan-Mayıs aylarından Mut karşılıyor. Ama Mut’lu çiftçi doğru düzgün bir hal olmadığı için ürününü tüccara vadeyle satıyor. Birçok ürün peşin satılıyor ama kayısı 3-5-6 ay vadeyle satılıyor. Burada zaten yarım aksak bir hal var. Ancak bu hali yeniden yıkıp inşa etmemiz lazım. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer yeni hal projesine hazır olduğunu söylüyor. Ancak bu alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ait olduğu için tahsis yazısı aylardır Ankara'da bekliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum'a sesleniyoruz. Sayın Bakan lütfen bu belediye muhalefet belediyesidir diye düşünmeyiniz. Bu alanın tahsis sürecini tamamlayınız ki burada bir hal inşa edilsin. Sebze ve Toptancı Hali ile Mut ve Gülnarlı çiftçimiz daha ciddi kazanç elde edecek” dedi.

Ak Parti MKYK Üyesi Mustafa Seven’e de seslenen Ekmen, “Memleketiniz mut meyve sebze Halinin arazi tahsisini yakından takip ettiğinizi zannediyorum. Siz de bu süreci destekleyin ve bu tahsisat bir an önce bitsin dedi.”

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA