‘Alata Enstitüsü’nün imara açılmasına izin vermeyeceğiz’ | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

‘Alata Enstitüsü’nün imara açılmasına izin vermeyeceğiz’



 

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Erdemli ilçesinde 3.5 km sahili bulunan yaklaşık 3000 dekarlık alanda kurulu Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nün 1’nci sit derecesinin düşürülmesine yönelik çalışmaya tepkiler sürüyor.

Son olarak CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, beraberindeki bir grup partili ile birlikte Erdemli’ye giderek Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü arazisinin sit derecesinin düşürülerek ranta açılacağı iddialarına tepki gösterdi.

Başarır’a, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, CHP Erdemli İlçe Başkanı Ahmet Dursen Şahin ve yönetimi, kadın ve gençlik kolları, meclis üyeleri, önceki dönem belediye başkan adayları ve ilçe başkanları da eşlik etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı, tarımsal araştırmaların yapıldığı ve aynı zamanda sahilinde Caretta-carettaların (deniz kaplumbağası) nın yumurtlama-kuluçka sahası bulunan Alata Araştırma Müdürlüğü önünde arazinin imara açılıp, bu doğal güzelliğin tahrip edilmemesi için basın açıklamasında bulunuldu.

 

“VALİ BİR AÇIKLAMA YAPTI, BEN BUNA İNANMAK İSTİYORUM”

Arazinin imara açılmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Milletvekili Başarır, şöyle konuştu: "Doğal sit alanı olan, birinci sınıf tarım alanı olan ve özellikle Çukurova’da, Türkiye’de tarımı geliştirmek için kurulan ve bu tesisler imara açılmak isteniyor. Vali bir açıklama yaptı, ben buna inanmak istiyorum, bu durumu yalanladı ama çok yakın bir zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan bir heyet geldi ve bir rapor hazırlayacak. Maalesef ki bu tip kararlar bir gece yarısı Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle çıkıyor. Mesela, dün 30 Ağustos’ta Zafer Bayramı’nda İzmir’de Bayraklı’da yanan yerler imara açıldı. Aynı şeyi Erdemli’de yaşamak istemiyoruz.

Buradan uyarıyoruz. Artık yeter. Sıkıştığınız zaman orman alanlarına, tarım alanlarına, SİT alanlarına imar vererek, satarak bütçeyi denkleştiremezsiniz. Zaten çiftçinin durumu ortada, tarım alanlarını geliştirmek yerine tarım alanlarını daraltıp imara açmak bu ülkede tarıma, köylüye ihanettir. Buna izin vermeyeceğiz, Mersin olarak vermeyeceğiz, biz buradayız. Haydi bakalım.''

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA