Silifke Festivali başladı | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Silifke Festivali başladı



 

BURCU KAYA

 

Silifke’de 1-6 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan 51. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali törenle başladı.

1-6 Eylül tarihleri arasında 51.'si düzenlenen etkinlik ilk gününde renkli görüntülere sahne oldu. Sergi açılışları ile başlayan festivalin ilk gününde bando gösterisi ile şehir stadyumundan Atatürk Anıtı’na kadar olan Atatürk Caddesi’nde, kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Vatandaşlar kortej yürüyüşüne yoğun bir katılım gerçekleştirirken, cadde boyunca esnaflar ve vatandaşlarda alkışlarla festival coşkusuna destek verdiler.

 

BAŞKAN MUSTAFA TURGUT, ‘SİLİFKE’NİN YOĞURDU’ OYNADI     

Atatürk Anıtı’na kültür haftası çelengi sunulmasının ardından 51. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali anısına yaş kütüğüne bröve çakılıp, protokol tarafından açılış kurdelesi kesildi. Yurt içinden ve yurt dışından gelen halk dansları topluluklarının gösterilerini sergilediği festivalde Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Silifke Belediyesi Halk Oyunları ekibi ile birlikte Silifke’nin Yoğurdu oynadı. Başkan Turgut’un ekibiyle halk oyunları oynaması coşkulu kalabalığın büyük ilgi ve beğenisini gördü.

 

‘51 YILDIR BAŞARILI BİR ŞEKİLDE KUTLAMAKTAYIZ’

Festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, ‘Seçildiğim ilk yıl 41.’sini yapmıştık. Şimdi 51.’sini yapıyoruz. Darısı artık 61. festivale diyelim. Ben özellikle konuşmama teşekkürlerle başlamak istiyorum. Bu festivalde büyük emeği geçen ve başından itibaren bizlerle olan ayrıca gelen konuklarımızın ağırlanmasında yardımcı olan Sn. Kaymakamımız Abdullah Aslaner’e çok teşekkür ediyorum. Bizleri Ankara’da en iyi şekilde temsil eden hiçbir etkinlikte bizleri yalnız bırakmayan milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Seçim zamanı gelen ve festivalimizde bizleri yine yalnız bırakmayan CHP Genel Başkan Yardımcımız Yalçın Karatepe hocama teşekkür ediyorum. Kardeş Şehir Bergkamen Belediye Başkanımız Bernd Schafer teşrif ettiler kendilerine hoş geldiniz diyorum. İlçe Belediye başkanlarımız aramızda kendilerine teşekkür ediyorum. Siyasi partilerimizin değerli temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının değerli temsilcileri, muhtarlarımız ve basın mensuplarımıza çok teşekkür ediyorum. Tabi burada bu festivalin düzenlenmesinde bütün belediye çalışanlarımızın katkısı var ve özellikle belediye meclis üyelerimiz ile belediye personellerimize çok teşekkür etmek istiyorum. En büyük teşekkürlerde siz değerli Silifke halkıma… 31 Mart’ta %57 gibi rekor bir oyla tekrar seçtiniz ve tekrar belediye başkanı yaptınız. Hepinize sevgiler saygılar sunuyorum. Sağ olun var olun’

 

BAŞKAN TURGUT, FESTİVAL TARİHİYLE İLGİLİ BİLGİLER VERDİ

Başkan Turgut, ‘İlk 1974 yılında Cavit Erden rahmetli Müzik ve Folklor Derneği başkanı iken bu girişimi başlattı ve dönemin belediye başkanı Ali Önder ve kaymakamın desteği ile 1974 yılında Silifke Festivali başladı. 5 yıl sonra 1979 yılında uluslararası kimlik kazandı. 1996 yılında ismi Kültür Haftası olarak değiştirildi. 2017 yılında benim görev yaptığım dönemde tekrar isminin meclis kararı ile eski haline alınmasına karar verdik. İsmi tekrar Silifke Uluslararası Müzik ve Folklor Festivali oldu. 1974’de başladı ve ben 7-8 yaşlarındaydım. Hayal gibi hatırlıyorum. Burada bulunan otelin ismi Çadır Oteli idi. Önüne sahne konurdu. Tahta sandalyeler yerleştirilirdi. İlk önce Silifke Lisesi’nin korosu çıkardı. Daha sonra ses yarışmaları olurdu. Halk oyunları gösterileri olurdu. Yine ülkenin ünlü sanatçıları konserler verirdi. Silifke 5 bin yıllık bir tarihe sahip. Değişik medeniyetler yaşayan bir kent. Defilede gördük. Geçmişten günümüze kıyafetlerde de gördük.

Değerli misafirler, 1974 yılında Müzik ve Folklor Festivali olarak başlayan ve 51 yıldır başarılı bir şekilde kutladığımız festivalimizi, bu yılda en iyi şekilde gerçekleştirmenin heyecanı ve coşkusu içerisindeyiz. 51 yıldır düzenlenen bu festivaller sayesinde Silifke’mizin adını Türkiye’ye olduğu gibi dünyaya da duyurmaya devam ediyoruz. Bu coşkumuza ve sevincimize uzaktan ve yakından katılarak destek veren bütün konuklarımıza teşekkür ediyorum.

 

“HEDEF VE YOLUMUZDA HER GEÇEN GÜN ŞEVKLE, HEYECANLA VE GURURLA YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Göreve geldiğimiz andan itibaren sanatın, kültürün, sporun ve barışın kenti olma yolunda birçok hizmetler gerçekleştirdik. Bu hedef ve yolumuzda her geçen gün şevkle, heyecanla ve gururla yürümeye devam edeceğiz. Yaklaşık 3000 yıllık tarihe ve eşsiz güzelliklere sahip Silifke’mize en iyi hizmetleri sunmak, benim ve mesai arkadaşlarım için büyük bir onur olmaya devam edecektir.

Kültür Haftamızın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, katkı sunan, davetimize icap eden ve her daim beraber yürüdüğümüz, birlik ve beraberlik içerisinde olmaktan büyük mutluluk duyduğum değerli halkımıza en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

“YURT İÇİNDEN VE YURT DIŞINDAN GELEN KONUKLARIMIZ FESTİVALİMİZE RENK KATIYORLAR”

Başkan Turgut, “Bu yıl yine festivalimize yurt içinden ve yurt dışından gelecek birçok grup, birbirinden değişik gösterileriyle festivalimize renk katacaklar. Şehrimize gelen bu misafirlerimizde, ilçemizin tanıtımına büyük katkı sağlamaktadırlar. Yine festivalimiz süresince her akşam Emir Can İğrek, Buray, Simge, Adamlar, Melek Mosso ve Köfn gibi birbirinden değerli sanatçılarımızı sizlerle buluşturacağız. Hafta boyunca sergiler, yarışmalar, turnuvalar, halk oyunları gösterileri gibi çeşitli etkinlikler yer alacak. Tüm Silifke halkımızı coşku, heyecan ve etkinliklerle dolu festivalimize bekliyoruz” dedi.

 

SCHAFER, ‘SİLİFKE’DE OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM’

51. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali’ne katılan Almanya Bergkamen Kardeş Şehir Belediye Başkanı Bernd Schafer’de Silifke’ye gelmekten ve 51. Silifke Festivali’ne katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

 

“SİLİFKE FESTİVALİ ÖNEM ARZ EDİYOR”

Açılışta konuşan Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner ise ‘Silifke Festivali tarihi ve günümüze kadar gelen içeriğiyle ayrı bir değer ve önem arz ediyor. İlçemize sağladığı katkı ve elde ettiği başarı ile daha da ileriye gidecektir. Bugüne kadar yapılmasında emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz’ dedi.

Festival açılışında söz alan CHP Mersin Milletvekilleri Hasan Ufuk Çakır, Talat Dinçer ve Gülcan Kış da, 51. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali’ne katılmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, festivalin düzenlenmesinde emeği geçen Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkür ettiler.

51. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali’ne katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, genel ve yerel seçimlerde gösterdiği ilgi ve destekten dolayı Silifke halkına teşekkür ederek, ‘Genel Başkanımız Sn. Özgür Özel’in sevgi selamlarını getirdim. 51. Uluslararası festivalimizin gerçekleşmesinde emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum’ dedi.

 

FESTİVAL AÇILIŞINA KATILIM YOĞUN OLDU

Göksu Parkı Festival Alanı’nda gerçekleştirilen açılış törenine Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut ve eşi Pakize Turgut, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, CHP Mersin Milletvekilleri Hasan Ufuk Çakır, Talat Dinçer, Gülcan Kış, Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, CHP İlçe Başkanı Süha Özen, Almanya Kardeş Şehir Bergkamen Belediye Başkanı Bernd Schafer, oda başkanları, dernek başkanları, kamu kurum kuruluş temsilcileri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA