Turnuvaya damga vuran hikayeler | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Turnuvaya damga vuran hikayeler



 

YUSUFCAN GÜDÜK

 

Mersin’de düzenlenen 30 Ağustos Fındıkpınarı Zafer Kupası Futbol Turnuvası’nda

oynadığı baskın futbol ile damga vuran Menteş grup maçlarında muhteşem bir performans sergileyerek harika bir hikaye yazdı.

Gruptan 4 galibiyet 1 mağlubiyet ile 2. olarak çıksa da o maçlarda bile oynadığı baskın futbol ile şampiyonluk sinyallerini vermişti. Gruptaki ilk maçında Sarılar karşısında 4-0 gibi farklı bir skorla kazanan Menteş bu geleneği bozmadı ve grubun 2. maçında Doğançay karşısında 6-1 gibi farklı bir skorla kazandı. Grubunda adeta fırtına estiren Menteş grubun 3. maçında rakibi Turunçluyu 4-1 yenme başarısı gösterdi. Grupta oynadığı 3 maçta 14 gol atarak liderlik koltuğundan oturan Menteş rakiplerine korku yaratmaya da devam etti. Grubun 4 maçında bir kırılma yaşayan ve güçlü rakiplerinden Kaleköy’e 1-0 yenilen Menteş’de fırtınanın sesi bir anda kesildi ve liderliği rakibine kaptırdı. Bu durumdan kötü etkilenmeyen ve yoluna devam eden Menteş grubun son maçında Bozön 2-1 yenerek gruptan 2 olarak çıktı ve hedefi olan kupaya göz kırptı.

Çeyrek finalde Zeybekler ile eşleşen Menteş takımında moraller yerinde olduğu için bu maçı 3-1 zorlanmandan kazandı. Bütün odağın artık şampiyonluk olduğunu taraftarlarına da hissettiren Menteş yarı finalde ise rakibi Kuyuluk karşısında 3-1 gibi net bir skorlar kazanarak en başından beri hedefi olan finale yükselme başarısı gösterdi.

Büyük finalde uzun emeklerin verildiği turnuvada Menteş turnuva ev sahibi Fındıkpınarı ile eşleşmişti. İki takımında büyük mücadele verdiği finalde çok güzel bir maç oynandı ve finalde Menteş normal süresi 1-1 biten maçta seri penaltı atışlarında Fındıkpınarı’nı 5-4 toplamda da 6-5 yenerek Şampiyon olmayı başardı. Başından sonuna kadar hak ederek oynadığı futbol ile herkesin takdirini kazanan Menteş şampiyonluğu taraftarları ile büyük coşkuyla kutladı.

 

TURVUNANIN SÜPRİZ TAKIMIN BURHAN

Heyacan dolu Ayvagediği turnuvası sona erdi. Burhanspor’un zorlandığı ama büyük direnç gösterdiği turnuvada gruptan 2. çıkarak finale kadar yükselme başarısı gösteren zaferler ile dolu bir hikaye yazdı. Gruba zorlu bir maçla ile başlayan Burhan rakibi Arslanköy karşısında 1-0 kazanarak turnuvaya galibiyetle başladı. Grubun 2. maçında Çavuşlu karşısında 1-0 mağlup olan Burhan için şampiyon olmak aslında daha şimdiden zor görünüyordu. Rakipleri karşısında baskınlık kuramayan Burhan grubun 3 maçında bu durumu kırmayı başardı. Rakibi Güzelyayla karşısında 3-1 kazanan ve grubun 4. maçında Musalı karşısında 4-0 kazanan Burhan adete farklı bir havaya girmişti ve şampiyonluk adımları o gün atmaya başlamıştı. Grubun son maçında Yanpar karşısında kazanan Burhan gruptan 2. olarak çıkmayı başardı.

Artık onu daha zor maçların beklediği ilk maç olan çeyrek finalde Camili ile eşleşen ve maçın son dakikasına kadar çok zor geçen maçta rakibini 1-0 yenerek yarı finale yükselmeyi başardı. Yarı finalde Güzelyayla ile eşleşen ve muhteşem bir maç çıkaran Burhan rakibine yenerek finale yükselmeyi başardı ve hedefi olan şampiyonluğa artık son 90 dakika kaldı.

Turnuva finalinde Burhan ve Çavuşlu karşılaştı. Finale yakışır bir mücadele veren 2 takımdan kazanan zorlu yollardan geçerek buraya gelme başarısı gösteren ve muhteşem bir hikaye yazan Burhan oldu.

 

SÜPER KUPA FİNALİ 15 EYLÜL’DE OYNANACAK

Öte yandan bu yıl Toroslar’da şampiyon olan takım Burhan ile Fındıkpınarı 30 Ağustos Zafer Kupası Futbol Turnuvası’nın şampiyonu Menteş 15 Eylül Pazar günü süper kupa finali maçında karşılacak.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA