Sorgun Barajında ihale sözleşmesi imzalandı | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Sorgun Barajında ihale sözleşmesi imzalandı



 

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye'nin en çok vergi ödeyen altıncı, ekonomiye en çok katkı sunan ilk on ilden biri olmasına rağmen hak ettiği yatırımları alamayan Mersin’de yıllardır tamamlanamayan baraj ve sulama projelerinden biri olan Sorgun Barajı Sulaması İkmali Projesi’nde sona yaklaşıldığı açıklandı. İhale bedeli 2,6 milyar TL olan proje ile 6 bin 58 hektarlık tarım arazisi suyla buluşacak.

 

DEV BARAJIN İHALE BEDELİ 2,6 MİLYAR TL

AKP İl Başkanı Adem Aldemir, Sorgun Barajı projesiyle ilgili yaptığı paylaşımla kentette heyecan yaşanmasına neden oldu. Nisan ayında yapılan ihalenin yüklenici firma ile sözleşmesinin imzalandığını duyuran ve projeye dair bilgiler veren Aldemir, “Mersin Sorgun Barajı Sulaması İkmali Projesi ile 6.058 hektarlık tarım arazisi suyla buluşuyor! Ağustos 2024’te imzalanan sözleşme ile ihale bedeli 2,6 milyar TL olarak belirlendi. Tarımın ve çiftçimizin geleceğine yatırım yapıyoruz!” dedi.

 

SORGUN İÇİN NE HARCANDI?

Geçtiğimiz Mayıs ayında ise DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, yaptığı açıklama ile bitmeyen baraj projelerine dikkat çekmiş ve iktidara eleştirilerde bulunmuştu.

Ekmen bu açıklamasında, “Sorgun Barajı ve Sulaması Projesi, 2011-2027 yılları arasında 3 milyar 254 milyon 582 bin 728 TL maliyetle bitirilmesi düşünülen proje için bugüne kadar 592 milyon 926 bin 408 TL harcanmışken 2024 yılı için 205 milyon TL ayırılmıştır. Geride kalan 13 yılda harcanan para toplam bütçenin yüzde 18’i kadardır” tepkisi vermişti.

 

İNŞAAT 10 YILDIR BİTMEDİ!

Mersin’in Erdemli ilçesinde 14 yerleşim yerinin faydalanacağı Sorgun Barajı’nın temeli dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından 15 Şubat 2014 tarihinde atıldı. 2018’de ve son olarak da 2024 yılı Mart ayında tamamlanacağı açıklansa da henüz bu aşamaya gelemeyen baraj inşaatı bir türlü sonlandırılamadı.

Toplam 2,6 milyar TL maliyetindeki barajın tamamlanması halinde, 53 milyon metreküp su depolanarak, 9 bin futbol sahası büyüklüğündeki 61 bin dekar alanda sulama yapılacak. 9 köy ve 2 beldeyi kapsayan sulama faaliyetinin yanı sıra, kurulacak enerji santrali ile de yıllık yaklaşık 38 milyon kilovat saat enerji üretimi yapılacak.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA