Nefes kesen yarış Mersin’de başladı | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Nefes kesen yarış Mersin’de başladı



 

Uluslararası Rally Raid yarışı TransAnatolia 31 Ağustos’ta Mersin’den start aldı. 7 Eylül’de ilk kez motor sporlarına ev sahipliği yapacak olan Van’da son bulacak yarışın toplam mesafesi 2.200 km. 14. kez düzenlenen yarışa Türkiye’nin yanı sıra İtalya, İsviçre, Romanya, Belçika, Fransa, Hollanda, Almanya, İspanya, Japonya ve Birleşik Krallık’tan yarışmacılar katılıyor.

Doğa, macera ve sporu tek yarışta toplamayı başaran; bugüne kadar 27 farklı ülkeden binin üzerinde yarışmacının Türkiye’nin eşsiz coğrafyasında ağırlandığı TransAnatolia bu yıl aralarında İçel, Karaman, Konya, Niğde, Adana, Kayseri, Yozgat, Sivas, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş ve Bitlis’in olduğu 15 il sınırından geçerek, 7 Eylül’de ilk kez motor sporlarına ev sahipliği yapacak olan Van’da finiş görecek.

 

“TRANSANATOLİA BİR YARIŞ ORGANİZASYONU OLMANIN ÇOK ÖTESİNDE”

Start töreninde yarışın 14.yıla ulaşmış olmasından dolayı duydukları heyecanı dile getiren TransAnatolia Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar; “Mersin yarışa muhteşem bir ev sahipliği yaptı, öncelikle ilgili tüm kurumlara çok teşekkür ediyoruz. TransAnatolia olarak elimizden geldiğince daha önce motor sporlarına ev sahipliği yapmamış şehirlere gitmeye çalışıyoruz, bu yıl da Van şehrimizi ilk kez motor sporlarıyla buluşturacağız. Aynı zamanda tüm yarış rotamızda yarışmacılarımızı Anadolu’nun kadim topraklarıyla buluşturmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

TransAnatolia Sportif Direktörü Orhan Çelen de; “TransAnatolia bir yarış organizasyonu olmanın çok ötesinde, ülkenin tarihi ve kültürel zenginliklerini yarışmacılarla buluşturan ve spor ekonomisine önemli katkılar sağlayan önemli bir organizasyon. Uluslararası motor sporları dünyasında daha fazla yer edinebilmek ve ülkemizi dünyaya tanıtabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

 

“SPORUN HER BRANŞINI ÖNEMSİYORUZ”

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan da yaptığı açılış konuşmasında, “Birçok ülkeden motor sporlarına gönül vermiş sporcular, spor severler, konuklar Mersin’imize hoş geldiniz. Bu çapta uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapıyor olmaktan dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz. Motor sporları tutkunu olan Sayın İçişleri Bakanımız bizi arayıp; bu yıl yarışın startının Mersin’den yapılması düşünülüyor, artık ev sahipliği yapma sırası sizde dediğinde, biz de memnuniyetle kabul ettik.

Sporun her branşını önemsiyoruz. Özellikle gençlerimiz, çocuklarımız tarafından benimsenmesini ve hayatlarında bir yaşam tarzı olarak var olmasına çok önem veriyoruz. Özellikle Akdeniz Oyunları vesilesiyle ilimizde, uluslararası standartlarda yapılmış olan pek çok tesisimiz var. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın sporu tabana yayıyoruz anlayışı çerçevesinde her branşta faaliyetler yapıyoruz.

Bu yarışın pek çok boyutu var. Spor bunların başlangıç noktası. Geçtiği güzergahların tanıtımı, ekonomiye ve turizme katkısı da oldukça büyük. Buraya gelen 100’e yakın yarışmacı ve 600’ün üzerinde misafirimizin iyi vakit geçirdiklerine inanıyorum.” dedi.

 

YARIŞMACILAR VAN’DAKİ ÖZEL ETAPLA FİNİŞİ GÖRECEK VE MADALYALARINI ALACAK

1 Eylül Pazar sabahı Mersin’den start alacak yarışmacılar, ilk günü Aladağ’daki kamp alanında tamamlayacak. İkinci gün Kayseri Erciyes’teki kamp alanına ulaşacak yarışçılar, üçüncü gün Sivas’a ulaşacak. Sivas’ın ardından Tunceli’ye ardından da Bingöl’e geçecek yarışmacılar, yarışın altıncı gününde Bingöl’den hareket ederek Van’a ulaşacak. TransAnatolia yarışmacıları 7 Eylül Cumartesi günü Van’daki özel etapla finişi görecek ve madalyalarını alacak.

TransAnatolia; T.C Gençlik ve Spor Bakanlığı, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ve Antalya Offroad Kulübü katkıları ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) desteğiyle gerçekleşiyor.

TransAnatolia’da Motosiklet, 4x4 Otomobil, SSV, Quad ve Kamyonlar için rally ve raid olmak üzere iki ayrı kategoride yarışıyor. Rally’de yarışmacılar zamana karşı yarışırken, raid kategorisinde ise katılımcılar navigasyonla mücadale ediyor.

TransAnatolia’ya bu yıl Castrol ve Talay Lojistik ana sponsor olarak katkı sağlarken, Spor Toto, General Tire, Kosy, Fikirmedya, Euro 4x4 Parts, İzeltaş, DFDS, Teksan, Cazador ve İstanbul Portföy diğer destek sağlayan markalar arasında yer aldı. Yarışın ulaşım destekçisi bu yıl da Fiat ve Jeep markaları olurken, yarışın medya destekçisi Power app oldu.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA