Mersin’de 9 jeotermal sondaj kuyusu açılacak | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Mersin’de 9 jeotermal sondaj kuyusu açılacak



 

HEDİYE EROĞLU

Mersin’in Mut ilçesi sınırları içinde üç ayrı lokasyonda toplam 9 adet sondaj kuyusu açılarak jeotermal kaynak aranacak.More Gayrimenkul İnş. Turz. San. ve Ltd. Şti. tarafından Mersin İli, Mut İlçesi, Kürkçü Bucağı Mahallesi 2023/05 (ER:3451047), Kışla Köy Mahallesi 2023/06 (ER:3451048) ve Göcekler Mahallesi 2023/07 (ER:3451049) bitişik arama ruhsatlı sahalarda jeotermal kaynak arama faaliyeti planlanıyor.

 

PROJENİN DEĞERİ 7,5 MİLYON TL

Projenin değeri 7,5 milyon TL olarak hesaplanıyor. Proje kapsamında toplam 9 adet arama amaçlı sondaj noktası belirlenmiş olup sondaj çalışma faaliyetleri eş zamanlı yapılmayacak. 

Jeotermal kaynak arama çalışmaları için proje alanında yüzeyden yeraltına doğru sondaj makinesi ile 1.000 ± 150 metre derinliğinde olmak üzere 9 adet kuyu arama amaçlı açılacak. Açılacak kuyular, tespit ve arama amaçlı olup arama sondajlarında karotlar alınıp jeofizik kuyu logu ölçümü yapılacak.

Bu çalışmalar sonrasında elde edilen sondaj verileri ile jeotermal kaynağın özellik ve rezervine ilişkin durum tespiti yapılacak. Elde edilen kaynak veriler esas alınarak ileri ki dönemlerde jeotermal kaynağın kullanılması için ruhsat sahası içerisinde sondaj kuyularının açılması planlanıyor. 

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA