‘30 Ağustos bağımsızlığımızın en güçlü nişanelerinden biri” | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

‘30 Ağustos bağımsızlığımızın en güçlü nişanelerinden biri”



 

Haber Merkezi

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. Yıldönümünü yayınladığı mesaj ile kutladı.

“Şanlı tarihimizin en büyük destanlarından biri olan Büyük Taarruzun 102.yıl dönümünde, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlamanın milletçe coşku, heyecan ve gururunu yaşamaktayız” diyen Pehlivan, “Sultan Alparslan'ın komutasında 1071 yılında kazanılan Malazgirt Zaferi ile kapıları milletimize açılan Anadolu'nun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasında 1922 yılında kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi ile ebedi vatanımız olduğu tüm dünyaya ilan edilmiştir.

 

“TAM BAĞIMSIZLIĞIMIZIN EN GÜÇLÜ NİŞANELERİNDEN BİRİ”

Aziz milletimiz, 102 yıl önce yokluklar ve zorluklar içinde, “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyerek şaha kalkmış; birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuyla büyük bir destan yazmıştır.

Bu zafer, Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolu açmış, tam bağımsızlığımızın en güçlü nişanelerinden biri olmuştur.

30 Ağustos Zaferi, milletimizin çelikleşmiş iradesi ve fedakârlığı ile kazanılmıştır. O zorlu günlerde, Anadolu’nun her köşesinde yürekler vatan sevgisi ile dolup taşmış; milli şuur, inanç, azim ve kararlılık milletimizin her ferdinin göğsünü düşmana siper ederek istiklal mücadelesinin birer kahramanı olmasını sağlamıştır.

Milli şairimizin,‘Kapkaranlıkkken bütün afakı insaniyyetin, nur olup fışkırmışız tâ sinesinden zulmetin’ dizelerinde ifade edildiği gibi ecdadımızın kahramanlıkları ile dolu tarihimiz, Türkiye Cumhuriyetimizi daha güçlü daha müreffeh yarınlara taşımak için bizlere ilham kaynağı olmaktadır.

 

“DAHA FAZLA ÇALIŞMAK, ÜRETMEK, BUGÜNÜN NESİLLERİ OLARAK HEPİMİZİN MİLLİ SORUMLULUĞUDUR”

Aziz şehitlerimizin mukaddes kanlarıyla sulanmış bu vatan topraklarında; şanlı tarihimize, bu tarih yolculuğunda elde ettiğimiz kazanımlarımıza, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmak suretiyle; Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak için her geçen gün her alanda daha fazla çalışmak, üretmek, bugünün nesilleri olarak hepimizin milli sorumluluğudur.

Bu duygularla, başta bu büyük zaferin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadele kahramanlarımızı, vatan uğruna Şehitlik ve Gazilik mertebesine erişen aziz ecdadımızı saygı ve rahmetle yad ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun!” dedi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA