Madalya avcısı iş başında | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Madalya avcısı iş başında



 

YUSUFCAN GÜDÜK

 

Bu Pazar günü 1 Eylül’de 16 disiplinde dünyanın en iyi 200 atletizm sporcusu Berlin ISTAF’a katılıyor.

ISTAF Berlin, dünyanın da en büyük bir günlük atletizm yarışlarından biri olarak görülüyor. Her yıl 50.000'den fazla seyirci, 16 resmi disiplinde dünyanın en iyi atletizm sporcularının yaklaşık 200'ünün yer aldığı Olimpiyat Stadı'nda tezahürat yapıyor.

 

DÜNYA YILDIZLARI BERLİN’DE

2024'e katılanlar arasında Yemisi Ogunleye, Keely Hodgkinson, Grant Holloway, Gina Brückenkemper, Gesa Krause, Owen Ansah, Joshua Hartmann ve Julian Weber yer alıyor. Uzun atlama yıldızı Malaika Mihambo, Berlin'deki İstaf yarışının startını iptal etti.

 

ISTAF 103 YILLIK GEÇMİŞE SAHİP

Berlin Uluslararası Atletizm Şampiyonası ISTAF, en köklü Alman atletizm etkinliği olarak ilk kez 3 Temmuz 1921'de Grunewald Stadyumu'nda 20.000 seyirci önünde gerçekleşti. O zamanın organizatörleri Berlin spor kulüpleri BSC, SCC ve Poseidon Yüzme Kulübü idi. Berlin Olimpiyat Oyunlarından sonra ISTAF'ın şanlı tarihi, 1 Ağustos 1937'de başladı; 90 yılı aşkın sürede 15 dünya rekoru kırıldı.

 

MERSİN’İN GURURU BERLİN’DE

Tokyo 2020'deki ilk adımının ardından Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda beşinci olan Mersin’in milli gururu Ersu Şaşma, 1 Eylül'de ISTAF Berlin atletizm yarışmasında ülkemizi ve ilimizi temsil edecek. 5 Eylül'de ise Elmas Lig Zürih ayağında yarışacak.

Erkekler sırıkla atlamada organizasyonu 5'inci sırada tamamlayarak adını atletizm tarihine altın harflerle yazdıran milli atlet Ersu Şaşma, Berlin’de de madalya hedefliyor.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA